donderdag, mei 23

Lezersrapport KV Mechelen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mijn geliefde club, KV Mechelen, kende een prachtig regulier seizoen en dit dankzij de trainerswissel. De komst van Yannick Ferrera was een godsgeschenk voor de club. Dankzij hem straalt de club terug ambitie uit en wordt er op het veld weer gevochten door de spelers.
Maar er zijn nog jongens die er dit jaar bovenuit staken. Daar is Colin Coosemans een voorbeeld van. Helemaal afgeschreven, maar deze zomer terug in de A-kern opgenomen en dankzij de blessure van Anthony Moris kreeg hij de kans om de pannen van het dak te spelen. Met als bekroning het winnen van de Texaco Clean Sheet. Mats Rits was ook zo iemand. Enkele jaren geleden gebombardeerd tot het grote talent en dat heeft  hij dit seizoen volledig waargemaakt. Als jongen van de streek was hij de motor op het middenveld. Tot slot wil ik ook Edin Cocalic een pluim geven. De stevige Bosniër was elke wedstrijd de rots in de branding voor Malinwa.
Jammer genoeg was het niet alleen maar positief. Er waren ook negatieve kantjes aan het seizoen. Dan denk ik aan het verlies in Gent, wat ons PO 1 kostte. Maar ook de blamage van vorig weekend in Sint-Truiden. Al heeft die wedstrijd, en heel PO 2, duidelijk de pijnpunten van Malinwa blootgelegd. Het is nu voor iedereen duidelijk waar er versterking moet komen. Een nieuwe rechtsachter, jongens met een actie voor op de flank en een vlotscorende spits. Want voorin was het echt armoe troef. Als deze wensen ingelost kunnen worden deze zomer, zie ik niet in waarom we weer niet een gooi kunnen doen naar die felbegeerde PO 1 volgend seizoen.
Frederik Baeten

 

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

2 reacties

  1. Pingback: 웹툰 다시보기

  2. Pingback: buy Viagra online

Leave A Reply