maandag, juli 15

Laat Lukaku lekker thuis van die ellendige World Cup Qatar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Romelu Lukaku. Eeuwige topschutter aller tijden van de Rode Duivels. Waarschijnlijk zelfs de topschutter van de nationale ploeg voor de eeuwigheid, met liefst 68 doelpunten in 102 interlands.

Geblesseerd, op minder dan twintig dagen van de start van die ellendige World Cup Qatar. Ik hou al twee decennia een pleidooi voor One Love, voetbal verbindt. Dat zal echter niet gebeuren in Qatar, als het van de emir en zijn cultuur, religie en visie op arbeidsomstandigheden en andere mensenrechten afhangt.

Vergeet dit zijsprongetje, hoewel ik het zal blijven herhalen tot het einde van die ellendige World Cup Qatar. Het mag niet van de emir, op straffe van boete: we doen het toch!

Dit gezegd zijnde schreeuwen we in hoofdletters:
LAAT ROMELU LEKKER THUIS VAN DIE ELLENDIGE WORLD CUP QATAR!

Hij heeft dit seizoen amper gespeeld, nog minder gescoord en zijn lichaam lijkt meer op een puinhoop dan op dat van een topatleet. Hij is gewoon niet klaar voor een wereldbekertoernooi. Twee jaar geleden maakte Kevin De Bruyne min of meer hetzelfde mee: oogkasbreuk na een zware aanslag tijdens de finale van de Champions League en ‘out’. In een normaal mensenleven op zijn minst voor enkele maanden: rustige revalidatie naar de volgende stap. Niet volgens de wetmatigheden van de Rode Duivels: een twijfelachtige ‘kinesistenkuur’ die hem alsnog een ‘wonderbaarlijke genezing’ bezorgde. KDB speelde tijdens het EK op driekwart van zijn mogelijkheden en sukkelde vervolgens maandenlang met zijn conditie. In die mate dat hij het zich achteraf heeft beklaagd. Terecht, want men zette zijn gezondheid op het spel. Dat dreigt nu opnieuw met Lukaku te gebeuren. Het is simpelweg onmogelijk dat hij over minder dan dertig dagen zijn topniveau haalt. De oplossing is nochtans even simpel: hecht geloof aan de kwaliteiten van de andere spitsen van de selectie, Roberto. En gun Big Rom zijn genezingsproces. Hijzelf en ook de Rode Duivels zullen er wel bij varen. Want duidelijkheid van bij het begin, geen dagelijks opgeklopt mediagezeur meer over de mogelijke fitheid van de eeuwige topschutter – als ware het staatszaak nummer één – én de volledig focus op de nieuwe aanvalsleiders. Laat Lukaku dus lekker thuis van die ellendige World Cup Qatar!

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Leave A Reply