woensdag, juni 19

Goed en slecht nieuws van de Pingeliëer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Ze noemen zich ware Oranjefans en gaan op kosten van Qatar naar het WK aldaar. Vijftig uitverkorenen. So what? Het “enige” dat ze als tegenprestatie moeten doen is op sociale media een positieve bijdrage leveren en “beledigende” reacties van derden rapporteren.

Dat vinden deze supporters geen enkel probleem. Zoals fan Goudsblom zegt: “De gewone Nederlander heeft wel andere dingen om zich druk over te maken.” Krijg nou tieten, Harry!

GOOD NEWS

Jarenlang was hij bij veel niet-Duitse voetballiefhebbers de meest gehate voetballer. En terecht… En nu is der Lothar Matthäus plots positief in het nieuws. Na 36 jaar heeft Argentinië het shirt terug dat Diego Maradona droeg in de 1e helft van de WK-finale van 1986. Lothar had het in zijn bezit en heeft het teruggegeven. “Diego is een god in Argentinië. Het betekent veel voor me om het shirt terug te geven”, zei Matthäus. “Helaas is hij er nu niet bij, maar hij zal altijd in onze harten zijn.”

Hulde Lothar. Maar toch nog even een stekelig vraagje: waarom moest het 36 jaar duren?

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply