donderdag, mei 23

Laat het maar snel vrijdag zijn

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ik heb er reeds lang een hekel aan ….. aan die eindeseizoenwedstrijden !
En sinds vorige maandag (België – Tsjechië ) vreet het aan mij !
Waarom het voetbalseizoen niet stopzetten na de finale van de Champions League ….publiciteit voor de sport. Waarom er nog vriendschappelijke matchen van de Gouden Generatie
aanbreien in plaats van zich te concentreren op Roland Garros en wat later op De Ronde !!
Het is toch duidelijk – behalve voor Martinez – dat onze Gouden Generatie moe is , onze verdediging op wankele benen staat en …. vrijdag wacht ons topland Estland ! Anderzijds mogen we ons gelukkig prijzen volgens Katrien Van Eylen : ” Onze 26 kernspelers zijn topfit !!” Zou Martinez ze niet alle 26 mogen opstellen want deze wedstrijd is wel degelijk cruciaal
in aanloop naar het WK.
Andere dingen die ik hoorde of las rond deze vriendschappelijke wedstrijd en topper in Estland :
– Er gaat in het Koning Boudewijnstadion een sfeervak gecreëerd worden : Zouden de Duivels zelf , door aanvallend en aan een hoog tempo te spelen, niet voor sfeer kunnen zorgen ? Een andere manier lijkt me eerder kunstmatig en houdt niet lang stand.
– Vertonghen vond het helemaal niet kunnen dat de oefeninterland niet als een officiële meetelde en hij – qua aantal caps – niet naderde op Simons en Ceulemans. Ik vermoed dat Caje zou gevraagd hebben om deze interland niet te laten meetellen .
– Martinez zegt dat Witsel scherper staat dan ooit (gelukkig voor het evenwicht in het elftal tegen Estland) en Nainggolan vindt dat hij bij de positieve alcoholcontrole niets verkeerd deed maar dat hij misschien wel beter moet opletten voor de staat waarin hij naar huis gaat .
Laat het maar vlug vrijdag zijn ! Estland inblikken met 0-6 ( beter doen dan Nederland thuis tegen de nieuwe generatie van Wilmots) , aanvallend schitteren en dan opletten voor de staat waarin we naar huis gaan !

Share.

About Author