Keeperskeuzes – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deel dit artikel:

Waarom vervang je een doelman die het goed doet? Het is een vraag die zowel aan Pep Guardiola als aan Jurgen Klopp moet voorgelegd worden. Beide coaches riskeren fikse kritiek voor hun keeperskeuzes.

Waarom verving Klopp Rode Duivel Simon Mignolet door de Duitser Loris Karius? De Limburger maakte in de aanvangsfase van het seizoen geen noemenswaardige fouten, maar moest desondanks wijken voor aanwinst Karius.

Een echte verrassing was dat niet. Klopp kent Karius maar al te goed, want deze verdedigde het doel van Mainz ( de Europese tegenstander van Anderlecht van vanavond en de ex-club van Klopp). Zijn keuze roept daardoor nog meer vragen op.

De jonge doelman werd vorige maandag niet echt op de proef gesteld tegen Manchester United, maar een echt betrouwbare indruk maakte hij niet. Vooral bij hoge ballen was het bibberen geblazen voor de Kop. De Liverpool-fans houden hun hart vast, want dit weekeinde volgt op dat vlak een echte test voor Karius. Tegen het West Bromwich Albion van Tony Pulis zullen de crosses voortdurend als bliksemschichten in de zestien van de Reds inslaan.

Waarom zette Guardiola Joe Hart aan de kant en gaf hij twintig miljoen euro uit om Claudio Bravo weg te halen uit Nou Camp? De Chileen kreeg de voorkeur op de nationale doelman van Engeland – Hart was verplicht naar Torino te vertrekken – omdat hij veel beter kan meevoetballen.

Hoe goed zagen we gisteren in Barcelona. Bravo speelde de bal als een blinde kip in de voeten van Luis Suarez en in een poging zijn blunder goed te maken, maakte hij het allemaal nog erger. De doelman van City stopte de bal met de hand buiten zijn doelgebied en kreeg rood. Met tien tegen elf was de ploeg van Pep Guardiola een vogel voor de kat.

In de Engelse pers kreeg Pep de volle laag. Volgens veel journalisten kreeg hij in Nou Camp de rekening gepresenteerd voor zijn onbegrijpelijk keepersbeleid. De problemen van Claudio Bravo beperken zich in de Premier League immers niet alleen tot het uitvoetballen. In deze campagne gingen de doelmannen op de Engelse velden al negen keer in de fout bij hoge ballen. Drie keer was het Claudio Bravo die mistastte en dat terwijl hij niet alle wedstrijden speelde voor The Citizens.

Claudio Bravo en Loris Karius weten dat de komende weken alle ogen op hen gericht zijn. Willy Caballero en Simon Mignolet houden zich best klaar.

François Colin

 

Share.

About Author

2 reacties

  1. alex de boeck on

    Helemaal mee eens, vooral bij Liverpool. Dat doelmannen heel belangrijk kunnen zijn bewees De Gea nogmaals met zijn twee puike saves ( en daardoor 3 punten) voor ManU. Goethals vertrouwde mij het ooit toe:” Ne goeie keeper moet per seizoen minstens 2 à 3 matchen winnen vi zaain ploeg”.

Leave A Reply