donderdag, mei 23

AA Gent heeft een keeper- en spitsenprobleem. – SVL

Pinterest LinkedIn Tumblr +

We moesten een tijdje wachten alvorens de eerste AA Gent-speler na de 5-0 dreun tegen Shakhtar naar de interviewzone  in de Lviv arena kwam.

En het was ook duidelijk waarom. Het gebulder van Hein Vanhaezebrouck reikte tot ver buiten de veel te dunne kleedkamermuren. Niet de individuele fouten waardoor Gent na 46 minuten tegen een 3-0 achterstand aankeek, wel het gebrek aan mentaliteit na de rust toen er geen extra inspanning meer werd geleverd om gaten te dichten, had hem helemaal uit zijn humeur gebracht.

Nadat de storm in de vestiaire was gaan liggen, verschenen de eerste spelers voor de camera. Eerst het Zweedse ijskonijn Jakob Rinne, later de immer voorbeeldige Hannes Van der Bruggen. Rinne gaf er op zijn intussen bekende flegmatieke manier uitleg over de afgang ingeleid door z’n eigen flater die niet alleen hem maar ook zijn hele verdediging nog tachtig minuten zou blijven achtervolgen.

 

Verrassing van de chef

Het was bovendien niet eerste ‘mindere’ wedstrijd van Rinne dit seizoen. Maar voor de camera leek het toch weer allemaal van zich af te glijden met een koelheid die hem wel eens zuur zou kunnen opbreken. Zijn coach tovert nu en dan wel eens graag een  ‘verrassing van de chef’ uit zijn hoed zoals hij dat donderdag deed door Perbet in plaats van Coulibaly aan de aftrap te brengen. De kans dat hij dat ook met Thoelen en Rinne doet, maar dan voor enkele weken, lijkt met de week toe te nemen.

Of moet Vanhaezebrouck in de winter op zoek naar een nieuwe eerste doelman? Als Gent Europees overwintert, wat ondanks de 5-0 pandoering nog altijd een meer dan realistische ambitie is, komt er versterking, zo kondigde voorzitter Ivan De Witte aan. En dan lijkt de komst van een puntenpakker zoals Matz Sels en een doelpuntenmaker type Laurent Depoitre een absolute prioriteit. Kalifa Coulibaly doet zijn stinkende best en kan een verdediging fysiek slopen maar de Malinees krijgt amper een bal tussen de palen en ook Jérémy Perbet lijkt het scoren verleerd. Of krijgt hij te weinig speelkansen? Past hij niet bij het dominante spel van AA Gent? Vragen die sinds enkele weken ongetwijfeld door z’n hoofd spoken. Maar happy lijkt de Fransman allerminst.

Er is ook nog Emir Kujovic. De Zweed mocht zich bewijzen in de beker tegen Lierse maar kreeg een onvoldoende van zijn coach die niet geneigd lijkt om hem  een nieuwe kans te geven. Dat liet Hein Vanhaezebrouck op de luchthaven van Lviv althans uitschijnen. AA Gent heeft dringend een Lukas Teodorczyk nodig. We mogen er vanuit gaan dat de scoutingscel inmiddels overuren klopt.

Ook bij de nieuwkomers op het middenveld dreigt gezien het wel erg ruime aanbod de frustratie en onvrede vanwege te weinig speelkansen toe te nemen, zeker nu Brecht Dejaeghere uit blessure is teruggekeerd en Hannes Van der Bruggen uit de doden is opgestaan.

 

Standvastige Europese subtopper

De wedstrijd in Lviv werd de door Gentse coach vooraf bestempeld als een referentiematch, de grootste uitdaging van de voorbije twee en een half jaar.

De club wil een standvastige Europese subtopper worden met zoveel mogelijk Champions League en als het moet ook wel eens een Europa leaguecampagne. De match tegen Shakhtar heeft alvast aangetoond dat Gent intrinsiek zeker over een aantal kwaliteiten beschikt om die ambitie waar te maken. Constante concentratie en scherpte, zowel voor het doel van de tegenstander als in de eigen zestien, zijn echter ook kwaliteiten. En daar mangelt het bij de Buffalo’s aan momenteel aan. Ze zijn nochtans onontbeerlijk op Europees (sub)topniveau.

 Stefan Van Loock

Share.

About Author

5 reacties

  1. Jan Daelemans on

    Klopt Stefan ! Maar waren Sels en Depoitre teveel eisend of bood Louwagie hen niet genoeg ? En wie van de drie voelt zich op dit moment gelukkig ? Geld regeert de voetbalwereld en de Gentsupporter kan enkel vaststellen dat 2 van zijn betere Belgische spelers op cruciale posities vervangen werden door 2 mindere goden .
    Nochtans wil Gent een regelmatige deelnemer blijven van de Champions League !

  2. Pingback: สล็อตวอเลท

  3. Pingback: recon strain

  4. Pingback: astro dab pen

  5. Pingback: psychedelic water where to buy

Leave A Reply