vrijdag, april 19

Janice Cayman did it: het nieuwe boek van Raf Willems

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raf Willems presenteerde bij Nike in Laakdal zijn nieuwste boek: het levensverhaal van Janice Cayman. Raf reisde ervoor naar Lyon. Cayman speelt tot deze zomer bij Olympique Lyonnais Féminine, de nummer één van de wereld. De tweevoudige Gouden Schoen won er twee Franse titels, de Coupe de France en twee keer de Champions League. Vooral aan de verbluffende prestatie tegen FC Barcelona (3-1 winst) in mei 2022 leverde ze een opmerkelijke bijdrage.

Cayman speelde ruim 130 interlands en bereikte vorige zomer op Euro 2022 de kwartfinales met de Red Flames. Haar voetbalcarrière begon op zesjarige leeftijd bij VV Ossmi, de jongensploeg van haar school. Ze studeerde aan de Florida State University, waar ze haar studies kon combineren met het voetbal. Als prof speelde ze in Frankrijk bij Juvisy uit Parijs, Montpellier en Lyon dus. Volgend seizoen zoekt ze andere oorden op, maar wil in het buitenland aan de slag blijven.

Een opgemerkte gast bij de perspresentatie van het boek was ex-Rode Duivel Patrick Vervoort. Ook opgemerkt: de complete afwezigheid van de voetbalbond. Alsof er elke dag een biografie van een Red Flame verschijnt. En dan maar klagen over het gebrek aan belangstelling voor ons vrouwenvoetbal.

Het boek ‘Janice Cayman. I did it’ van Raf Willems kan uiteraard via deze site besteld worden.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply