zondag, maart 3

Het voetbal is om zeep – Eddy Vercammen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Charleroi-Mechelen werd (terecht) stopgezet. Iedereen was er van overtuigd dat het een 0-5 overwinning voor KV Mechelen zou zijn. Maar plots werd er een procedurefout ontdekt. De ref was iets vergeten. Het is alleszins raar dat bij de ploeg van de vorige voetbalbaas van België zo een fout gemaakt werd. Kwatongen beweren dat dit bij de Zebra’s al ingecalculeerd was.

Het voetbal is om zeep, er gebeuren rare dingen op dat plein, helemaal om zeep want de vuile handen zullen niet ver weg zijn.
De nieuwe voorzitter van de Voetbalbond en de CEO aldaar hebben een conflict. Het is geen verrassing dat dit met geld te maken heeft. Voetbal is nochtans een sport en geen geldkwestie, of toch …
Het voetbal is om zeep, er gebeuren rare dingen bij onze voetbaltop, helemaal om zeep want het lijkt de zoveelste Belgenmop.
Er was toch weer commentaar toen de selectie van de nieuwe bondscoach werd bekendgemaakt. Er was veel commotie omdat wéér geen Genkse speler opgeroepen werd. Het wordt toch stilaan een rare kwestie. Bryan Heynen behoort tot de toppers bij de competitieleider. Hij speelde alle matchen mee en scoorde negen goals en gaf drie assists (volgens mijn systeem). Als er dan een speler, Dennis Praet, opgeroepen wordt die dit seizoen vijfmaal in de basis stond bij de zeventiende uit de Engelse rangschikking, dan vinden de voetbalfans dat inderdaad raar. Ook al omdat deze situatie zich al enige tijd herhaalt. Hij haalt de laatste vier seizoenen een gemiddelde van iets meer dan tien basisplaatsen per seizoen. Dat zegt veel.
Het voetbal is om zeep, er gebeuren rare dingen bij onze nationale ploeg, helemaal om zeep want niemand die achter een kledinglijn vroeg.
Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply