zaterdag, april 20

Het verdict van Eddy Snelders

Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Zulte Waregem is de eerste halvefinalist in de beker. Wie volgt?

‘1. Standard. Tegen Antwerp wordt het geen gemakkelijke thuiswedstrijd, maar ik vond de Rouches vrij overtuigend tegen Anderlecht. De finesse ontbrak wat bij de afwerking, maar desondanks kon je het gelijkspel slechts een plofkraak van de bezoekers noemen.

‘2. Union. De Brusselaars spelen thuis tegen KV Kortrijk, dat in crisis verkeert. De West-Vlamingen hebben een dramatische reeks neergezet en Union wordt weer een vervelende tegenstander.

‘Het wordt een heel belangrijke wedstrijd voor Yves Vanderhaeghe. Het leek een rustig seizoen te worden, maar als KVK uit de beker valt kan het nog alleen naar beneden kijken. Dit is de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Daarom lijkt dit me ook een cruciale wedstrijd voor de trainer

‘3. Club Brugge. Anderlecht doet het thuis altijd goed tegen Club Brugge, maar die traditie zou morgenavond wel eens afgebroken kunnen worden. Ik vond Club de voorbije weken niet zo overtuigend, maar tegen KV Mechelen was de inspiratie terug. Dat voorspelt weinig goeds voor Anderlecht. Dit is niet het beste moment om tegen blauw-zwart te spelen.

‘Vraag is ook met wie Anderlecht gaat spelen? Nacer Chadli en Vincent Kompany worden klaargestoomd. Het is een beetje alles of niets. De ambities werden dit seizoen voortdurend bijgesteld. Eerst was Europees bekervoetbal het doel, dan werd het Play-off 1 en nadien Europees via de beker of PO 2. De beker is een beetje de laatste strohalm.

‘Chadli is zeker een versterking, ook al is zijn rendement maar zestig procent. Bij de verdiensten van Kompany op het veld kunnen we ons vragen stellen. Hij speelde nooit overtuigend. Het is ook nooit duidelijk of hij helemaal fit is of niet. Honderd procent is hij zeker niet.

‘Door de blessures en het feit dat spelers met een zwaar contract op een zijspoor belandden, moet Anderlecht terugvallen op de jeugd. Zeker in de zwaarste periode van de competitie doet dat de club al eens de das om en kan je zelfs bij KV Oostende verliezen.

‘Anderlecht zoekt naar alternatieven. Zoals die open brief, die een poging was om de supporters tevreden te stemmen en zichzelf tijd te gunnen. De club zit in een negatieve spiraal en probeert de achterban een vooruitzicht te bieden. Op de transfermarkt kan straks niet veel gebeuren, want Sporting moet eerst verkopen. Het is dan ook de vraag of je de fans met een driejarenplan koest kan houden. De boel kan vroeg of laat exploderen.’

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

3 reacties

  1. Pingback: pgslot

  2. Pingback: buy white cherry runtz kush

  3. Pingback: faceless niches

Leave A Reply