Het Belgisch voetbal: een klein kringetje

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deel dit artikel:

Wat een spannende maand september in ons kleine voetballand! En dat niet alleen omdat wij play-offs hebben. Neen, wij hebben nog veel meer: wij hebben een competitie die bol staat van de verrassingen, een Gouden Generatie die Rusland gaat veroveren en een competitie waarin de topploegen achteraan en de kleintjes bovenaan staan!

(sorry Club Brugge: jullie staan wel bovenaan ….maar jullie behaalden vorig jaar 0/18 in de CL….en dat is geen definitie van een topploeg , nietwaar ?)

De hoogspanning nam een aanvang ten tijde van René Weiler. Een trainer die vorig jaar kampioen speelde met Anderlecht en na één maand bij het huisvuil werd gezet…begrijpe wie kan !

Voorzitter Van den Stock en manager Van Holsbeeck begrepen het alvast niet. Trainer Weiler evenmin, maar een groot deel van de supporters daarentegen wel: zij herinnerden zich nog het Van Himst- en later het Lozano-tijdperk, toen RSCA synoniem was van mooi en technisch hoogstaand voetbal en dit spel zagen ze al weken aan een stuk niet meer.

Bovengenoemde voetballeiders zagen dat mooie voetbal ook niet maar waren wel zo hoffelijk dat niet aan trainer Weiler te melden , ook niet via een Frutos-omweg bijvoorbeeld. Neen, bij zijn aanwerving waren ze zelfs vergeten te melden dat Anderlecht in het verleden synoniem was van mooi voetbal!

( Roger en Herman maakten die grove fout goed en gaven René prompt 500.000 euro zakgeld mee voor de terugreis)

Gelukkig waren er dus de mauve-witte supporters en …een beetje later Mogi Bayat! Want, zeg nu zelf, een grote club zonder trainer….echt mooi is dat niet.

Mogi , een zebrafan met mauve-witte strepen en een benevole kerel, schiet in actie en belt naar Buffalo-opperhoofd Hein. Hein zit juist in een dipje waar Ivan en Michel hem niet kunnen uithalen en vraagt enkele dagen bedenktijd…o.a. om even naar vriend Yves te bellen. Hein heeft geluk want Yves is juist zijn baan kwijtgespeeld in Oostende en heeft paars-wit bloed door de aderen stromen .

Blauwwitte Ivan en zwemcoach Michel staan er wat beteuterd bij in hun mooie arena, maar biergigant Roger en hardwerkende Herman tonen zich opnieuw van hun medelevende kant en schenken ook 500.000 euro aan de Gantoise.

Beide Gentse Heren van Stand knikken beleefd en contacteren dra Philippe Clement, ex-Racing Genk ,Beerschotter met een Club Brugge-verleden en huidig trainer van Waasland-Beveren. Philippe bedankt echter beleefd en acht het onethisch om middenin de competitie naar de Buffalo’s te komen ….flauwe spelbreker!

Eind goed,al goed …. en zo geschiedt het : Yves met paars-wit bloed acht zich te goed om kegels te zetten in het Van den Stockstadion, kiest voor een vaste job in de Ghelamco-arena en zorgt ervoor dat het kringetje even opent maar vooral klein blijft!

 

Jan Daelemans

Share.

About Author

Leave A Reply