maandag, mei 20

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Bernd Hölzenbein is op 78-jarige leeftijd overleden. Door een Schwalbe kreeg West-Duitsland een penalty toegekend in de finale van het WK ’74 tegen Nederland. “We” verloren uiteindelijk met 2 – 1 van de oosterburen en liepen een langdurend trauma op dat pas in 1988 geheeld werd. Terug naar Bernd: was het een Schwalbe? Hij heeft het altijd ontkend. Wat als we de VAR erbij konden halen? Ook dan had Nederland het onderspit gedolven, Schlitzohre…

GOOD NEWS

Xabi Alonso maakte Bayer 04 Leverkusen voor het eerst in het bestaan kampioen van Duitsland. Met deze titel kwam er een einde aan de heerschappij van Bayern na elf landstitels op rij. “Het is misschien wel gezond voor de Bundesliga en het Duitse voetbal dat een ander team eens kampioen is geworden. En het zorgt voor grote vreugde dat wij het zijn”, zei Alonso. Zo is het maar net, nobele krijger!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply