maandag, april 22

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

De beslissing van de Duitse voetbalbond DFB om sponsor Adidas vanaf 2027 in te ruilen voor Nike heeft tot grote verbolgenheid in het land geleid. De Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck, noemt de overstap zelfs een “gebrek aan patriottisme”. “Ik kan me het Duitse shirt zonder de drie strepen nauwelijks voorstellen”, zei Habeck tegen de pers. “Voor mij hebben Adidas en zwart-rood-goud altijd bij elkaar gehoord.”

Nou is het wel zo dat de Nike-deal ongeveer twee keer zoveel oplevert als die met Adidas. En dat moet een minister die over handel en geld gaat, toch begrijpen?

GOOD NEWS

De spelers van het Engelse nationale team droegen in de 2e helft van het duel met België naamloze shirts. Daarmee vroegen ze aandacht voor dementie. Volgens recent Zweeds onderzoek hebben voetballers vijftig procent meer kans op dementie dan de rest van de bevolking. Dus is dit initiatief meer dan op zijn plaats!

Kate Lee, CEO van de Alzheimer Society, is blij met de actie. ‘We hopen dat dit gebaar van de Three Lions fans in het hele land opnieuw aan het praten en nadenken zal krijgen over de symptomen van dementie. We hopen met deze actie niet alleen fans aan te moedigen om te doneren voor onderzoek naar vroege diagnoses, maar ook om hun dierbaren net zo goed te steunen als hoe zij hun voetbalteam steunen.’

Zoals Loesje zegt: “De belangrijkste mensen vergeten mij niet.”

https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie

 

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply