donderdag, mei 23

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Lecce heeft trainer Roberto D’Aversa ontslagen. Dat gebeurde een dag nadat de coach, na afloop van het duel met Hellas Verona (Italiaanse Serie A), een kopstoot had uitgedeeld aan Verona-speler Thomas Henry.

Op zijn Instagram-account zei de trainer hoofdschuddend dat er wel ‘koptegen-kopcontact’ was geweest, maar geen sprake van een stoot. Nou Roberto, ik zou mijn hoofd buigen…

GOOD NEWS

We kennen allemaal de Panenka penalty en die van Cruijff & Olsen in tweeën. En nu was daar Rodaspeler Walid Ould-Chikh. Hij verraste de keeper van tegenstander ADO Den Haag met zijn opmerkelijke strafschop. Ould-Chikh legde de bal neer en trapte na het fluitsignaal plots uit stand en zonder aanloop. Doelpunt!

Wonderschoon ja, uniek nee. In 2006 deed Lee Trundle, destijds speler van Swansea City, alsof hij de bal wilde oppakken, maar terwijl hij nog gebukt stond, schoot hij plots raak. Het is ietsje anders dan de pingel van Walid maar valt in dezelfde categorie “innovatief”: https://www.youtube.com/watch?v=p4 93yXNULn4

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply