maandag, mei 20

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Geld, macht, investeerders: houdt het dan nooit op? De DFL (Deutsche Fussball Liga) wilde een miljardendeal afsluiten met investeerders in ruil voor 8% van de inkomsten uit mediarechten. De Duitse voetbalsupporters kwamen in actie. Tennisballen op het veld.

Spandoeken op de tribune. Fluitjes. Chocolademunten. Zelfs radiografisch bestuurbare auto’s met rookmachines.

Niets was de fans te gek om hun ongenoegen te uiten. En de DFL reageerde. “Gezien de huidige ontwikkelingen lijkt een succesvolle voortzetting van het proces niet langer mogelijk. Ook al is er een grote meerderheid voor de noodzaak van een strategisch partnerschap,” zei DFL bestuursvoorzitter Watzke in een persbericht.

Of het graaien naar geld hiermee van de baan is, is natuurlijk afwachten maar de supporters hebben duidelijk gemaakt dat de maat vol is. Voetbal is geen speelbal van investeerders!

GOOD NEWS

Sébastien Haller werd de held van Ivoorkust met zijn winnende goal in de Afrika Cup-finale tegen Nigeria (2 – 1) en dat is hem van harte gegund! In Nederland speelde hij o.a. bij Ajax.

Na 47 goals in 66 wedstrijden ging hij in de zomer van 2022 naar Borussia Dortmund. Daar werd in de voorbereiding op het seizoen bij toeval geconstateerd dat hij teelbalkanker had, waarna Haller operaties en chemokuren moest ondergaan. Na een zware herstelperiode begon Sébastien vanaf januari 2023 snel weer zijn doelpunten te maken. En nu zette hij de kroon op zijn carrière. Prachtig, emotioneel en een ware Éléphant: The Big One!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply