zaterdag, april 13

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Jan Jongbloed is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek en kende een leven vol tragiek. Hij moest zijn voetballoopbaan in 1985 noodgedwongen afsluiten nadat hij tijdens de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en HFC Haarlem een hartinfarct kreeg.

Een jaar eerder vond er een dramatische gebeurtenis in zijn leven plaats. Jongbloeds zoon Eric, doelman bij DWS, werd tijdens een wedstrijd door de bliksem getroffen en stierf. Wat een persoonlijk leed, heel verdrietig.

Jongbloed keepte namens Nederland ook in 2 WK-finales. Helaas gingen die beide verloren. Het werd hem bijna persoonlijk aangerekend. Jan Jongbloed keepte maar liefst 717 wedstrijden in het betaald voetbal. Dan moet je toch iets goed gedaan hebben. Rust zacht Jan. En voor de criticasters: lees het boek Aparteling door Yoeri van den Busken. Prachtig!

GOOD NEWS

PSV won (nu wel) van het Schotse Rangers FC en bereikte daardoor de poulefase van de Champions League. En dat is dan voor het eerst sinds 5 jaar. De ploeg swingt weer als vanouds en heeft zichtbaar plezier onder nieuwe coach Peter Bosz. En niet onbelangrijk: door deelname aan de groepsfase incasseert de club alvast 30 miljoen euro. Een zak geld heeft weliswaar nog nooit een goal gemaakt maar je kan nooit weten, Johan!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply