zondag, mei 26

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Een geplaagd man gaat weg bij Ajax. Maar Edwin van der Sar had ik vorige week al (vooruitziende blik?). Nee Barendrecht is aan de beurt en heeft dat helemaal aan zichzelf te danken!

De ploeg gaf in de laatste vijf minuten bewust een 3-1 voorsprong weg tegen GVVV en profiteerde daar zelf van. De formatie van oud-prof Leen van Steensel gaat door de nederlaag de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie in. Tenminste dat dachten ze. Het kan echter zijn dat de KNVB hen beloont voor “opzettelijk onder haar kunnen spelen.”

Barendrecht kwam zelf al met een verklaring op de veelbesproken wedstrijd: “Met het oog op de competitiestructuur van de Derde Divisie heeft Barendrecht gebruik gemaakt van de mogelijkheden om een (vervangende) periodetitel te bemachtigen.

W.g. Barendkrom.

GOOD NEWS

Na de Bundesliga heeft ook het tweede niveau van Duitsland een ontknoping gekend vol drama. Hamburger SV dacht na vijf jaar terugte mogen keren op het hoogste niveau, maar bij Regensburg-Heidenheim had op dat moment het laatste fluitsignaal nog niet geklonken. Heidenheim scoorde nog in de derde én negende (!) minuut van de extra tijd, waarmee een achterstand werd omgebogen in een zege (2-3).

En zo maakt Heidenheim volgend seizoen zijn debuut in de Bundesliga. En om het nog wat mooier te maken voor de club: door een nederlaag van koploper Darmstadt bij Greuther Fürth (4-0) werd ook het kampioenschap nog binnengesleept op doelsaldo. En dat met een trainer die sinds 2007 in dienst is. Das ist ja wunderbar…!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply