zondag, juni 26

Goed en slecht nieuws

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voetbal en nieuws, het kan verkeren. Iedere week is er wel weer iemand of iets dat de aandacht trekt van de media. De opvallendste nieuwtjes worden er uitgelicht met een redactionele toelichting (voor wat het waard is).

BAD NEWS

Onlangs in deze rubriek een 37 – 1 uitslag (met een luchtje). En dan nu de overtreffende trap: 59 – 1! Shivulani Dangerous Tigers uit Zuid-Afrika was één wedstrijd voor het einde van het seizoen officieus kampioen (vierde niveau). Het laatste duel werd ook nog eens met 33 – 1 gewonnen. En toch ging de titel naar de concurrent… Achtervolger Matiyasi FC (foto) won met liefst 59 – 1 van nummer drie Nsami Mighty Birds en haalde Shivulani daardoor toch nog in. De Birds wisselden in de rust de beste spelers, pakten een zwikje rode kaarten (zodat ze overbleven met zeven spelers) en ze maakten 41 eigen doelpunten. Daarmee werd Matiyasi aan het kampioenschap geholpen.

Uit onderzoek bleek dat vier clubs zich schuldig hebben gemaakt aan het fixen vawedstrijden, waaronder de nummers een, twee en drie. En dus ging de titel naar de nummer vier op de ranglijst, Gawula Classic onder het motto: wie die laaste lag, lag die lekkerste! By the way: betrokken officials, spelers en scheidsrechters kregen jarenlange schorsingen opgelegd.

GOOD NEWS

Wat hebben Herman Kuiphof, Hugo Walker en Theo Reitsma met elkaar gemeen? Als sportverslaggever werden ze iconisch. En hoe we het ook wenden of keren, daar komt

nu Frank Snoeks (32 jaar Oranje) bij! De wedstrijd Wales – Nederland was zijn laatste. Nog effekes dan wat quotes van dit fenomeen:

  • Het is goed dat wij een keeper in het doel hebben staan…
  • Deens is een moeilijke taal, maar de Denen beheersen het allemaal…
  • Het zou goed zijn als Van Persie zou mogen blijven spelen, maar ja, je kan niet met zijn twaalven op het veld staan…
  • Heijtinga wordt geofferd, in het belang van het koninkrijk.
  • Van de Sar, met zijn bekende tentakel als een oktopus…
  • Zou die Bronkhorst geweten hebben dat hij zo goed kon voetballen?

En zoals Frank zelf zegt over zijn stoppen: “Ik ben toch nog niet dood? Ik heb daar niet zo’n last van.”

Uit Pingelieër

 

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply