vrijdag, februari 23

Geertruida stond ‘buiten het spel’: verander de regel

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geertruida hief aan de verdedigende rechterkant buitenspel op en daardoor kon Immobile aan de aanvallende rechterkant vrij doorlopen en de – in terugblik – allesbeslissende 1-0 scoren voor Lazio.

In ‘De voetbalspelregels – Heden, verleden en voorstellen ter verbetering’ (met een voorwoord van Marco van Basten) (2017) heb ik het volgende betoogd (blz. 102):
‘Een aanvaller die zich terzijde van de actuele spelsituatie bevindt of daarin passief blijft, is niet strafbaar buitenspel. Er bestaat echter een frappante rechtsongelijkheid met verdedigers op dit punt. Zij heffen altijd buitenspel op, ook als de bal en het spel zich bijvoorbeeld op links concentreren en zij zelf helemaal aan de rechterkant staan. De regel dat in dit soort situaties buitenspel wordt opgeheven, zou afgeschaft moeten worden, zodat aanvallers en verdedigers kunnen rekenen op gelijke behandeling. Gelijke monniken, gelijke kappen!’ 
Rob Siekmann
Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Leave A Reply