donderdag, september 29

Een zekere Hugo Cuypers …

Pinterest LinkedIn Tumblr +

KV Mechelen doet het verre van slecht in de huidige competitie. Een beetje met ups en downs maar met hun middelen mag men niet veel meer verwachten. De trouwe supporters zijn fier op hun ploeg. Grote namen kan de club niet aantrekken. Dus moeten ze vindingrijk zijn op een iets lager niveau. Dit seizoen trokken ze een zekere Hugo Cuypers aan. Weinigen zullen deze jongen vooraf gekend hebben.

Zelfs de kenners op TV moesten vaak passen. Ja, wat zijn vroegere ploegen waren en hoeveel hij speelde, dat kan je opzoeken. Maar wat zijn kwaliteiten waren en wat men er kon van verwachten, dat wisten ze niet. Vandaar dat iedereen nu verrast is dat hij, ondanks vier gemiste matchen, kan zeggen dat hij al 6 goals maakte en 5 assists gaf. En over zijn attitude op het veld – inzet, werken voor de ploeg, rendement en mentaliteit – valt er niet te klagen.

Ik had hem in mijn vizier vanaf het seizoen 2015/2016. Ik zag hem toen bezig als spits bij de beloften van Standard. Hij deed me toen wat denken aan de jonge Wilmots. Technisch niet perfect, maar lopen, inzet, wegen op een verdediging en doelgericht: allemaal grote wapens voor een spits. Hij kreeg dat seizoen zelfs al één invalbeurt bij de eerste ploeg van de Rouches.

Het seizoen daarna werd hij niet direct gebruikt en werd hij in de winterstop uitgeleend aan Seraing. Ik zag hem toen onder andere bezig op WS Brussels. Ik maakte er een verslag van voor Genk (zie bijlage). Maar einde seizoen vertrok hij verrassend naar Ergotelis, een tweede klasseploeg in Griekenland. Met groot succes want hij scoorde er 22 goals, bijna de helft van alle gemaakte goals. Efford, nu bij Waasland-Beveren was daar zijn ploegmaat, hij scoorde 7 goals in die competitie.

Cuypers moet ook ginder indruk gemaakt hebben, want topploeg Olympiakos haalde hem binnen. Sportief was het voor hem misschien niet de juiste keuze, maar als zo een grote ploeg aan uw mouw trekt, ja … Hij had er concurrentie van internationals van Griekenland, Portugal, Frankrijk en zo meer. De spits die meestal speelde was EL Arabi, een Marokkaans international, die bij Olympiakos de laatste twee seizoenen 42 competitiegoals maakte. Ga daar maar tegen opboksen, een ongelijke strijd en niet te doen voor een jonge en op dat niveau nog onervaren gast. Goed dat Mechelen hem terug naar België haalde! En of ze er van genieten!

Dat dit verslag over een Belg gaat is ook niet verbazend, want met de massa buitenlanders in onze competitie is het belangrijk voor de clubs om voldoende Belgen te hebben om op het wedstrijdblad te staan. Vandaar het uitkijken naar Belgische kandidaten. Dat beseffen vele jeugdspelers niet dat ze soms een contract krijgen alleen maar om op de bank te fungeren als Belg.

Ik ben altijd blij als ik zo een verslag kan laten zien waarvan de beoordeling juist was. De verkeerde laat ik niet zien, haha … Maar misschien heb ik die niet.

 

Nvdr Eddy Vercammen was tot een paar seizoenen terug scout van Racing Genk, Hugo Cupers staat volgens het nieuwsblad in de belangstelling van AA Gent

 

Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply