woensdag, juni 19

Een (pijnlijke) rode draad

Pinterest LinkedIn Tumblr +
RWDM, Kortrijk, Standard, Oostende, Eendracht Aalst en Diest zijn Belgische voetbalploegen met veel eersteklasse-ervaring en in het geval van sommigen met knappe resultaten op het hoogste niveau … vaak in een lang verleden. Maar de pijnlijke rode draad  bij deze clubs vandaag is dat ze in handen zijn van buitenlandse investeerders. En meer bepaald: hoe het telkens verkeerd afliep zodra men alles in de handen gaf van buitenlandse geldzoekers, die niet de punten tellen die gewonnen worden maar wel de euro’s die ze er graag aan verdienen. Dat is een andere versie dan propere handen: op een louche manier de voetbalsport te saboteren.
Kan de Belgische voetbalbond of zelfs de regering er niets aan doen, zodat deze wanpraktijken onze geliefde sport niet verder in de grond boren. Voetbal moet een sport blijven en mag niet nog verder uitgroeien als een wereldje waar veel geld op een duistere manier in vreemde handen verdwijnt.
Duitsland heeft een systeem gevonden waardoor praktijken zoals bij ons onmogelijk zijn. Het loont de moeite om dat systeem eens onder de loupe te nemen. Moeten de ploegen dan nog op zoek gaan naar buitenlandse luchtkastelenbouwers om de club over te nemen? Want meer en meer zitten er duizenden supporters en vrijwilligers angstig af te wachten of hun geliefde club ten onder gaat of niet.
Ik zou van bovenstaande clubs de foute transfers en andere verkeerde beslissingen kunnen opnoemen, maar dat zou een hoop werk zijn. En ik heb de laatste jaren veel goede Belgische scouts zien stoppen omdat ze geen club meer vonden (ik incluis). Die mannen zouden het allemaal veel beter gedaan hebben dan die vreemdelingen die onze competitie niet kennen en vaak ook van voetbal of van de voetbalmarkt niet veel afweten.
Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply