donderdag, december 8

Duitsland zegt NEIN tegen het WK in Qatar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Duitse website boycott-qatar.de zegt het heel duidelijk.
(Vertaald uit het Duits)

Beste supporters van #BoycottQatar2022

Het WK 2022 in Qatar is een “voetbalonwaardig” toernooi. Er worden zoveel regels van sportieve en politieke eerlijkheid geschonden dat het onverantwoord lijkt om aan dit evenement deel te nemen, als actieve sporter, official of gewoon als tv-kijker.
Daarom vinden wij het belangrijk dat voetbalfans protesteren tegen het toernooi in Qatar en tegen het beleid van de FIFA. Steun ons initiatief #BoycottQatar2022 via uw eigen discussies, acties, evenementen – en last but not least via uw steun voor onze oproep.

Zondag begint het WK-toernooi in Qatar. Voor ons in ieder geval geen reden tot enthousiasme, want de FIFA heeft het WK toegewezen aan een land dat daarvoor absoluut ongeschikt is. De fans hebben daar de afgelopen weken in veel stadions krachtig tegen geprotesteerd.
Tijdens het WK zullen we berichten over de vele alternatieve activiteiten die overal zullen plaatsvinden in plaats van uitzendingen op openbare videomuren. Talloze groepen, cafés en fanprojecten voeren ideeën uit over hoe we met onze eigen creativiteit en voetbalcultuur het spektakel in Qatar kunnen tegengaan.
We mogen ook niet vergeten over welke ruggen het WK in Qatar is gerealiseerd: de ruggen van de arbeidsmigranten. Ze werden en worden daar uitgebuit, hebben problemen met hun gezondheid, met duizenden zijn ze gestorven.

HERDENKINGSDIENST IN PLAATS VAN OPENINGSWEDSTRIJD
Tegelijk met de openingswedstrijd, op zondag om 17.00 uur, is er een actie van de Osnabrückse kunstenaar Volker-Johannes Trieb in het Westfalia Stadion bij kasteel Strünkede. Met 300 helpers zal hij 6500 met zand gevulde stoffen ballen op het veld leggen. Ze zijn bedrukt met de slogan “Wereldgeweten, je bent een schandvlek”, een citaat van de Nederlandse verzetsstrijdster tegen de nazidictatuur, Truus Menger-Oversteegen. Op de tribunes zullen tegelijkertijd 20.000 kaarsen worden aangestoken. De actie die Trieb in het voorjaar al op dezelfde manier voor het FIFA-hoofdkwartier in Zürich heeft gedaan, is bedoeld om de nagedachtenis van de dode migranten in Qatar te eren.
Net als bij de actie in Zürich wordt ook Trieb in Herne gesteund door de sociale dienst voor arbeiders en ons eigen initiatief.
Beschouw deze actie als alternatief voor de opening van het WK. Deel de link met anderen. Iedereen is welkom om de livestream vanaf 17.00 uur te volgen: https://www.youtube.com/watch?v=WQHBBssPzAg

KAARTEN VAN QATAR
We zullen bovendien tijdens het WK ook dagelijks een “Kaart van Qatar” op onze sociale mediakanalen plaatsen. “Cards of Qatar” is een project van “11Freunde” en het Zweedse tijdschrift “Blanksport”, waarbij de omgekomen werknemers een gezicht en een verhaal krijgen op kaarten die je kunt verzamelen.
Deel ook deze dagelijkse berichten, die je kunt vinden op onze kanalen Facebook, Twitter en Instagram.

Met vriendelijke groeten
Het #BoycottQatar2022 team…

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply