zondag, mei 26

Dit was speelronde zeventien in de Eredivisie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Toen Feyenoord de schroom van zich afgooide in de Klassieker, ontdekte het team van Dick Advocaat warempel dat Ajax alles behalve ongenaakbaar is in de huidige vorm. De Amsterdammers hielden na rust met alle geluk van de wereld stand, 1-0. Op het keerpunt, precies halverwege de Eredivisie, heeft Erik ten Hag met zijn ploeg een overschot van drie punten op Vitesse. Eigenlijk vier, want na de 13-0 in Venlo is het doelsaldo van Ajax amper nog bij te halen.

De Arnhemmers rondden hun beste heenronde ooit in de Eredivisie af met een zege op een alweer zwak FC Emmen (1-4). Wie het team van Thomas Letsch aan het werk ziet, kan er geen titelkandidaat in zien, maar het is de realiteit dat geel-zwart er gewoon heel goed voorstaat. PSV, algemeen gezien als dé uitdager voor Ajax, leverde spektakel op het Kasteel, alwaar het Sparta uiteindelijk met 3-5 klopte. AZ won met alle moeite van ADO Den Haag, 2-1. Volgende week is het Feyenoord – AZ. De verliezer haakt voorlopig af voor de titel.

Nu wacht ons midweeks bekervoetbal. Vitesse zal weinig moeite hebben met ADO Den Haag, dat wel andere zorgen heeft dan het bekertoernooi. Feyenoord krijgt Heracles over de vloer, de Almelose ploeg was zaterdag in Utrecht in één woord onthutsend. PSV trekt naar tweedeklasser FC Volendam. Roger Schmidt doet er goed aan om de mannen van Wim Jonk serieus te nemen, anders kan het een heet avondje worden aan De Dijk. Let op Micky van der Ven, een zeer talentvolle verdediger van Volendam.

Dé kraker in de beker: AZ – Ajax. De regerend kampioen moet voor de vierde keer in tien dagen een pittige opgave oplossen. In de Eredivisie haalde Ajax 7 op 9 tegen PSV, FC Twente en Feyenoord. In Alkmaar wacht een ploeg die tegen gewoonte sterk is in de toppers.Tot slot opnieuw een woord van zorg richting Willem II. Een magere 1-1 bij streekgenoot RKC Waalwijk betekent overwinteren onder de streep. Dat had niemand verwacht.

20 Toppers van Oranje 2020 | Jan-Willem Spaans

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.