zondag, maart 26

Dit was speelronde tien in de Eredivisie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Weinig verschuivingen bovenin de Eredivisie. De drie vermoedelijk sterkste ploegen in de competitie wonnen alle drie: Ajax had geen centje pijn in Emmen en versloeg de lokale FC met 0-5. PSV trad tegen Sparta aan in een B-formatie en had een penaltyrebound van Donyell Malen nodig om zich langs de Rotterdammers te wurmen. AZ tot slot won met 1-2 bij Heracles Almelo, een uitslag die geen recht doet aan het superieure voetbal van de Alkmaarders, terug in hun element. RKC tot slot stuntte met een knappe zege bij FC Twente (0-2).

De positieve verrassing: Vitesse

Na tien wedstrijden staat Vitesse verrassend op de tweede plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers van Thomas Letsch maken zelden spektakel, maar hebben wel 25 op 30 gepakt. En de enige nederlaag, op het veld van Ajax, was een wedstrijd waarin geel-zwart eigenlijk recht op meer had.

Vitesse steunt op een solide achterhoede, met nieuwkomer Jacob Rasmussen die positief opvalt. Zondag ging Fortuna Sittard met 2-0 onder de knie. Zolang de andere topploegen nog Europees voetbal spelen, is Vitesse een gevaarlijke outsider. In de komende weken hoeft hun run zeker nog niet ten einde te komen.

Onherkenbaar: Willem II

De afgelopen seizoenen was alles bij Willem II positief. Heerlijk voetbal, steeds nieuwe topspelers voorin en nu zelfs Europees voetbal. Dat draaide uit op een sof tegen Rangers, 0-4. Kan gebeuren. Maar in de Eredivisie hebben de Tilburgers de rug niet gerecht. Sinds de Europese uitschakeling won Willem II maar één competitiewedstrijd. Een nieuw dieptepunt volgde zondag in Groningen: een 1-0 nederlaag met amper één schot tussen de palen, en dat kwam dan nog vanuit de middencirkel.

Acht punten uit tien wedstrijden is veel te weinig voor een ploeg met de kwaliteiten van Willem II, nog steeds zit de kern vol spelers die bij de eerste zes moeten kunnen aanhaken. De ervaren Adrie Koster zal niet in paniek schieten, dat is hun geluk.

20 Toppers van Oranje 2020 | Jan-Willem Spaans

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.