maandag, april 15

Dit was speelronde achttien in de Eredivisie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoofdrolspeler in speelronde achttien van de Eredivisie? De arbitrage, helaas. Van de negen scheidsrechters kregen er bij Voetbal International vier een onvoldoende, en niet onterecht. Willem II mocht nog het meest klagen. De toch al zo geplaagde Tilburgers waren tegen PEC Zwolle op weg naar drie punten toen spits Kwasi Wriedt onterecht het veld werd uitgestuurd. Tien Willem II’ers hielden geen stand. De uitsluiting is inmiddels geseponeerd, maar veel kopen de Tricolores daar niet voor. De tuchtcommissie vermorzelde de toch al zwakke uitleg van Sander van der Eijk, die een compliment verdient omdat hij wél voor de camera verscheen.

Ook Fortuna Sittard mag zich bekocht voelen. De rode kaart voor Sebastian Polter was zwaar bestraft. Als je die al geeft, had aan de overkant zeker Ajax-aanvaller Antony moeten worden weggestuurd. Tot slot kon ook AZ zich bezwaren, maar de Alkmaarders wonnen ondanks een duidelijke maar niet gegeven penalty toch met 2-3 bij Feyenoord in dé wedstrijd van het weekend. De arbitrale flater in AZ-nadeel frustreerde na afloop vooral andere clubs, die voor precies hetzelfde vergrijp wél een strafschop tegen kregen. Roep van de VAR wat je wil, maar zolang de arbitrage niet consequent één lijn trekt, voegt het weinig tot niets toe.

Terug naar het voetbal. Feyenoord lijkt te zijn gelost in de titelrace. AZ moet nog zeven punten ophalen, maar won wel voor de zevende keer op rij een competitiewedstrijd tegen Ajax, Feyenoord of PSV. In deze vorm  zijn de Alkmaarders wél in staat van iedereen te winnen. Minder imponerend, maar even effectief zijn Vitesse en PSV. Toch staat ons geld natuurlijk nog steeds op Ajax.

In deze kalenderweek zijn er twee speelronden in de Eredivisie. De top-vier heeft midweeks weinig te vrezen. AZ ontvangt FC Utrecht, Vitesse moet naar VVV-Venlo, PSV naar FC Emmen en Ajax speelt thuis tegen Willem II. Volgend weekend gaat het knallen. Vitesse moet thuis gewoon winnen van RKC Waalwijk, op zondag is het Feyenoord – PSV én AZ – Ajax.

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.