zaterdag, januari 16

De visie van Eddy Snelders

Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Anderlecht lijkt naast PO 1 te grijpen en Cercle Brugge kan zich plots nog redden.

‘Het één is meer waarschijnlijk dan het andere. Ik schat de kansen van paars-wit minimaal in. Door de nederlaag van Genk tegen Standard rest er nog een sprankel hoop. Mathematisch kan het nog, maar we weten uit het verleden met de nationale ploeg wat dit betekent. Meestal wordt het noppes.

‘Play-off 2 dat wordt weer je excuseren bij de supporters, maar dat trucje is ook uitgewerkt. Het wordt KV Mechelen of Racing Genk en ondanks het zwaardere programma zie ik het nog Genk worden.

‘Cercle Brugge heeft plots meer kans om zich te redden. Het heeft lang goed gespeeld maar geen punten gepakt. De twee laatste weken is dat gekeerd en plots is weer alles mogelijk. Vooral KV Oostende moet nog vrezen. Op de laatste speeldag speelt het tegen Cercle en met de malaise rond de club wordt dat niet simpel. Als Cercle in de komende drie wedstrijden hier of daar een punt meer kan pakken dan KVO kan het zich redden. Vooral omdat ook Waasland-Beveren nog niet uit de zorgen is.’

-Gisteren ook genoten van het fenomeen Haaland?

‘Indien hij goed was aangespeeld, had hij twee of drie goals meer kunnen maken en het waren makkelijke passes. Can en Sancho gaven echter de voorkeur aan het eigen belang.

‘De Noor is beweeglijk, flexibel, krachtig en doelgericht. Zijn eerste weken bij Dortmund zijn bijna messiaans. Ik denk dat Borussia snel te klein zal zijn voor hem. In de return in Parijs kan hij echter nog altijd het verschil maken. 2-1 blijft echter een krappe uitgangspositie bij PSG. Maar met een Duitse ploeg weet je nooit.’

-Liverpool verloor bij Atletico Madrid dat in Spanje maar één van zijn vijf laatste matchen won.

‘Een nederlaag van Liverpool zijn we niet meer gewend, maar de laatste weken speelt het niet echt freewheelend. Het is kuchen en puffen. Een beetje zoals Club Brugge bij ons.

‘Nu, als je bij Atletico na vier minuten op achterstand komt, heb je een probleem. De Madrilenen verdedigen kil en koel en als ze op voorsprong komen, spelen ze in een zetel. Atletico is beton dat niet snel afbrokkelt. De return op Anfield Road wordt niet simpel voor Liverpool. De Reds zullen de borst moeten nat maken om dit om te buigen.’

-Wat verwacht je morgen van AA Gent en Club Brugge?

‘Roma beleeft zijn grootste crisis sinds het vertrek van Radja Nainggolan en Old Trafford beleeft turbulente toestanden. Toch heb ik schrik dat de sprong voor onze ploegen nog net iets te groot zal zijn. Vroeger zou je hen maar twintig procent kans gegeven hebben, nu toch veertig en misschien zelfs 45 procent.

‘Hoe dan ook, Gent en Club zijn onze twee toonaangevende teams van het moment. Als ze kansloos uitgeschakeld worden, betekent dat onze competitie geen 103 miljoen euro waard is. Als één van de twee doorgaat, zal dat Europees echter weerklank krijgen.’ 

Share.

About Author

François Colin (68) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Sinds zijn pensioen in 2014 is hij columnist voor Sport/Voetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply