zaterdag, december 9

De psychologie van een voetbalcarrière

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Symposium over begeleiding, welzijn, studies en na-carrière profvoetballers

Op 29 november 2021 organiseert de onderzoeksgroep ‘Sportpsychologie en Mentale Begeleiding’ van de Vrije Universiteit Brussel, het Mind the Gap symposium. Tijdens dit praktijkgerichte symposium komt de begeleiding, het algemeen welzijn, de combinatie topsport en studies of werk en voorbereiding op de na-carrière van prof- en jeugdvoetballers aan bod. De Vrije Universiteit Brussel slaat hiervoor de handen in elkaar met de Royal Belgian Football Association (RBFA) en Voetbal Vlaanderen. De internationale spelersvakbond FIFPRO en verschillende Belgische clubs vanuit het vrouwen- en mannenvoetbal zijn eveneens vertegenwoordigd in het programma.

Journalisten die langs willen komen, kunnen zich inschrijven bij sofie.smismans@vub.be

Tijdens het symposium komen ‘best practices’ uit Europa aan bod, die als inspiratie kunnen dienen voor het Belgische voetbal. Daarnaast komen onder andere Lucas Lissens, Yari Verschaeren (RSC Anderlecht), en Sarina Wiegman (Bondscoach Engeland) getuigen over hun carrièreverloop.

Tijdens het laatste deel van het symposium is er een paneldiscussie, waarin onder andere Ariël Jacobs, Jan Verlinden (RSC Anderlecht) en Oscar Alkemade (Ajax) hun toekomstvisie op de Belgische voetbalcontext zullen bediscussiëren.

Het volledige programma alsook informatie m.b.t. registratie vindt u hier.

De VUB-onderzoeksgroep ‘Sportpsychologie en Mentale Begeleiding’ richt zich op sportpsychologisch onderzoek. De belangrijkste onderzoeksthema’s hebben betrekking op (a) de loopbaanontwikkeling van getalenteerde, top-, Olympische, duale carrière en voormalige topsporters, (b) het verlenen van sportpsychologische ondersteuning en de ontwikkeling van sportpsychologen en (c) de ontwikkeling van mentale vaardigheden en mentaal welzijn bij topsporters. De onderzoeksgroep wordt geleid door professor Paul Wylleman.

Datum: Maandag 29 november 2021, 18u15 – 21u30

Locatie: Proximus Basecamp, Tubeke

Meer info

Sofie Smismans, sofie.smismans@vub.be.

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Comments are closed.