woensdag, mei 29

De cijfers pleiten niet voor Praet – Eddy Vercammen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elke voetballiefhebber heeft wel een mening over de selectie voor het EK. Het grootste gedeelte van de kern zal bij de meesten wel hetzelfde zijn. Het zijn gewoonlijk de laatst in te vullen namen die verschillen en die wat discussies veroorzaken.

Ik lees en hoor momenteel dat Dennis Praet redelijk wat positieve commentaren krijgt in de pers. Ik hoorde gisteren iemand fluisteren dat ze daarvoor een waardebon krijgen van zijn kledinglijn, maar dat zal een slechte aprilgrap geweest zijn, foei.

Vier uit 83

Verdient Praet die selectie? Even analiseren: Praet speelde bij Sampdoria en nu bij Leicester. Hij wordt gebruikt op positie 10, 7 of 11, een aanvallende positie dus. Alhoewel hij ook al op 8 speelde. Een topper heeft over het algemeen een min of meer vaste stek, maar dit terzijde. Maar op al die posities waar volgens velen Praet voor in aanmerking komt, heeft België betere opties.

Op drie seizoenen Sampdoria kreeg Praet 83 basisplaatsen. Hij scoorde daarin vier goals. De ploeg eindigde tweemaal tiende en éénmaal negende, dus geen topploeg lijkt mij. Ik heb toen op Wyscout diverse matchen gezien van Praet bij Sampdoria, inclusief zijn beste momenten. Maar overtuigen kon hij me niet.

Nu speelt hij bij Leicester, dat vorig seizoen vijfde eindigde en nu derde staat, dus wel in de top van de rangschikking. Praet zit daar nu aan 21 basisplaatsen op die twee seizoenen. Vorig seizoen begon hij twaalf maal aan de wedstrijd en werd twaalf keer vervangen! Dit seizoen is hij negen maal begonnen en negen maal vervangen! (Noot: Er zijn veertien spelers uit de kern van Leicester die meer basisplaatsen haalden dan Praet). Hij scoorde in die twee seizoenen twee goals! Sinds juni vorig jaar speelde Praet welgeteld driemaal gedurende 90 minuten. Dat was twee maal in een Europese thuismatch op eigen terrein tegen respectievelijk Zorya en AEK Athene (die twee ploegen werden uitgeschakeld in hun groep).

Onvoldoende

De derde maal negentig minuten was de vriendschappelijke interland tegen Zwitserland in november. Het was een match met een B-ploeg stond toen in de pers. In tijden dat men van datascouting of datarapporten spreekt, lijkt me dat toch wat pover om bij de nummer één van de wereld een selectie te claimen. Ik heb niets tegen Dennis Praet maar dit zijn gewoon de naakte cijfers. Die goal en assist van deze week tegen een voetbaldwerg als Wit-Rusland is voor mij onvoldoende om mijn negatieve beoordeling te doen veranderen.

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Comments are closed.