woensdag, mei 29

Beslissen in één seconde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lucas Verweij heeft scheidsrechters-DNA en schreef het zeer fraaie Beslissen in één seconde. Een absolute aanrader voor alle voetbalkenners en zeker ook betweters. Kan een scheidsrechter wel echt onafhankelijk zijn? Worden Ajax en PSV inderdaad bevoordeeld? Hoe kan je in één seconde complexe beslissingen nemen? Wat doe je als je weet dat je een

fout hebt gemaakt? Hoe voelt het om een speler weg te sturen, of de zondebok te zijn? Beslissen in één seconde wisselt verhalen over topscheidsrechters af met openhartige, persoonlijke ervaringen op amateurvelden.

Wie dit boek leest, kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een wedstrijd. Lucas Verweij slaat een brug tussen voetbal en self-learning, waarbij de regels op het veld de aanleiding vormen om iets over jezelf te leren. Het boek behandelt universele thema’s als twijfel, concentratie, samenwerking en gezag. Het laat zien dat in een microwereld zoals arbitrage, met eigen wet ten en ongeschreven regels, allerlei levenslessen verscholen zitten. De rode

kaart van Zidane in zijn afscheidswedstrijd, de teleurstellende laatste WK-finale van Nederland, een corrupte Duitse scheidsrechter en een opvallend goede vrouwelijke scheidsrechter: Beslissen in één seconde is het ultieme boek voor iedereen die langs de lijn of in het veld staat.

“…Op een veld word je vervloekt en word je soms geminacht. Spelers zoeken strijd met je op, zoals de ‘föhnfrisur’ uit Britz. Het is de kunst de strijd niet aan te gaan, om in je rol te blijven. Een scheids met veel ego is een slechte scheids…” (blz 117, red).

Titel

Beslissen in één seconde

Auteur Lucas Verweij

€ 20,00

Het boek kan besteld worden via deze website

 

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply