Author Tom Dieusaert

Tom Dieusaert is een Vlaams schrijver en journalist. Hij woont en werkt sinds 1996 in Zuid-Amerika, eerst in Mexico en nu in Argentinië. Dieusaert schrijft boeken en publiceert als freelance journalist in verschillende Vlaamse tijdschriften. Zijn meest recente boek "Computer Crashes, when airplane systems fail" over de Boeing 737MAX werd in vijf talen vertaald. Hier op de Witte Duivel beheert hij de blog van FC Socrates.

FC Socrates

Enzomania

By

Als er nog twijfels over bestonden dat het professionele voetbal in Covid-tijden, zonder publiek en mét VAR, tot een Chinees circus is verworden, dan werden deze twijfels na het absurde spektakel tussen River en Santa Fe definitief weggenomen.

FC Socrates

Aangetekende brief

By

Van Messi verwachten we niet dat hij zich plots als “Comandante Leo” begint te gedragen. Daarvoor is hij iets te veel, eeuh… laten we zeggen… in zichzelf gekeerd.

FC Socrates

En toen zag ik Botafogo

By

De moderniteit is ook… zucht. En dan plots, een hoekschop, geharrewar voor het doel van Vasco, een gekruist schot en de zwart-witte massa veert op . 1–0. En dat is ook ongeveer het enige wapenfeit van de match.

FC Socrates

Sopa Napolitana

By

Wat eerst een goede grap lijkt wordt plots een geniaal idee. Zoals bankbiljetten te laten drukken met de beeltenis van Maradona, de enige echte indiscutable figuur die noch rechts noch links weerstand oproept