vrijdag, april 19

AJAX TUSSEN VENLO EN BERGAMO

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

De 0-13 van Ajax in Venlo werd wereldnieuws. Gaat de nieuwe generatie van Ajax door op het elan van twee jaar geleden? De 2-2 in Bergamo biedt alvast goede vooruitzichten.

 

Eerlijk? Nee, ik zat niet naar Ajax te kijken. Voetbal wordt zo uitgesmeerd dat je genoopt bent tot keuzes. Het zaterdagmiddagaanbod: VVV-Venlo – Ajax, FC Barcelona – Real Madrid en Atalanta – Sampdoria. Ondergetekende is vermoedelijk de enige in heel Nederland die naar Bergamo zapte. Mooie match, trouwens. Samp stuntte: 1-3. Interessanter ook met het oog op de Champions League dan het kat-en-muisspel in De Koel. Onder normale omstandigheden leveren dergelijke niemendalletjes weinig gespreksstof op. Nu ging het alleen wel erg hard in de tweede helft. Na enkele WhatsApp-waarschuwingen schakelde ik in bij de stand van 0-5. NOS-commentator Jeroen Grueter begon toen al te zinspelen op dubbele cijfers, ook omdat de 10-0 van PSV tegen Feyenoord op de dag af tien jaar geleden was. Bij 0-6 herhaalde hij het, bij 0-7 wist Grueter het zeker en de kijker ook: dit werd minstens 0-10. Opmerkelijk: amper 72 uur later wachtte immers de volgende Europese beproeving in Bergamo, dus waarom doordrukken? Het ontluisterende antwoord: Ajax drukte niet door. Het tiental van VVV was door onkunde en een collectieve offday zelfs niet in staat om het de Amsterdamse voorhoede moeilijk te maken – bij enige weerstand had de ploeg van Erik ten Hag zich allicht de moeite bespaard. Het werd uiteindelijk 0-13. Een Eredivisierecord en wereldnieuws. In Nederland ging het over wissels. VVV-trainer Hans de Koning had het wrede plan om bij 0-12 iemand te laten debuteren. De Telegraaf zette hun hetze tegen Ajax-coach Ten Hag door: deze keer werd hem verweten dat hij de beloftevolle Kenneth Taylor niet het veld instuurde voor zijn eersteling. ‘Geen echte Ajacied’, oordeelde de krant. Sja. Wat moeten we verder met de 0-13? Snel vergeten, eerlijk gezegd. Niet goed voor de competitie, ook niet representatief voor het normaal zo degelijk opererende VVV. En uiteindelijk had ook Ajax er drie dagen later baat bij gehad als ze toch één doelpuntje hadden bewaard voor Bergamo.

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

3 reacties

  1. Pingback: ราคาบอลวันนี้

  2. Pingback: ข่าวกีฬา

  3. Pingback: ดูหนังเต็มเรื่อง

Leave A Reply