zondag, oktober 17

Advocaat verliest toch nog – de Eredivisiespeelronde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dé wedstrijd van speelronde dertien in de Eredivisie vond plaats in GelreDome. Het verrassend sterke Vitesse was in een vermakelijke partij op de vroege zondagmiddag Feyenoord de baas (1-0). Het was de eerste competitienederlaag onder Dick Advocaat, toch al veertien maanden T1 in De Kuip. Feyenoord, gehavend zonder smaakmaker Steven Berghuis, had in Arnhem nochtans recht op meer.

De overige topclubs hadden een simpel weekend. Koploper Ajax hoefde tegen ADO Den Haag slechts één helft te voetballen. Bij een 0-4 ruststand (twee keer Huntelaar) liet de ploeg van Erik ten Hag, waar de veelbesproken Quincy Promes inviel, de teugels danig vieren. In plaats van een monsterscore stond er na 90 minuten 2-4 op het bord. Trainer Ten Hag maakte zich er weinig zorgen om. Achtervolger PSV heeft het meestal moeilijk op het veld van RKC Waalwijk, maar niet zaterdagavond: 1-4.

AZ trok een scheve situatie recht tegen Willem II. De Alkmaarders kwamen tegen het kwakkelende team van Adrie Koster 0-2 achter, maar swingden naar een 5-3 overwinning die veel dominanter was dan het scoreverloop doet vermoeden. Het nu al maanden aanhoudende gestuntel van de Tilburgers is precies wat voetbal zo mooi maakt, de onvoorspelbaarheid ervan. Willem II had alle ingrediënten in huis voor een schitterend seizoen, maar moet voorlopig eerst zorgen dat degradatie niet aan de orde komt. Het is rustig rondom Koster, ondanks een 4 op 30. Aan hem ligt het niet, is de pereceptie.

Aan de andere kant verdient FC Groningen een pluim. De noorderlingen hebben sportief gezien nog geen plezier beleefd aan de terugkeer van Arjen Robben, maar maken evengoed een prima seizoen door. Zaterdagmiddag ging het sterke Sparta in Rotterdam voor de bijl. De groen-witten hebben 12 op 12, of 23 op 30. Deze midweek volgt nog een speelronde. Kijktip: AZ – Vitesse, woensdag om 16.30.

20 Toppers van Oranje 2020 | Jan-Willem Spaans

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.