woensdag, juni 19

45. Offside & onside – 4 mei 2023 – Geen Messi(ng), maar goud

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

 • Het is moeilijk in te schatten of dit nu goed dan wel slecht nieuws is. PSG straft Lionel Messi, omdat hij zo maar met vrouw en kinderen naar Saudi-Arabië is afgereisd. Da’s toch wel durven. Nu mag hij twee weken niet meedoen en zal hij ook geen loon ontvangen. Vooral dat laatste zal echt wel een verschil maken voor deze stoute jongen.
  Eigenlijk denken we dat de Argentijn wetens en willens is vertrokken en dit incident heeft uitgelokt om een oplossing voor de cul-de-sac in de verhoudingen tussen speler en club af te dwingen.
  Zelfs de supporters hoeven hem niet meer. Natuurlijk niet, de supporters van PSG hebben het meer voor het geld van Qatar.
  Overigens treedt hij hiermee ook in concurrentie met Ronaldo: hoe kun je het hardst tegen een foute staat aanschurken (merk het woordje schurk in dit werkwoord)? Volgens The Telegraph zou hij in de Saudi-Arabische zandbak jaarlijks vierhonderd miljoen dollar kunnen verdienen.
  Twee supermiljardairs en toch nooit genoeg.
 • Volgens Sven Jaecques hadden enkele spelers van Antwerp op het einde van de bekerfinale krampen omwille van het feit dat de pelouse op de Heizel niet was gesproeid. Droog gras en krampen: bizar.
 • We mogen onszelf niet bedotten. Dat het razend spannend wordt in de play-offs heeft uiteindelijk niets met de formule te maken.
  In de tweede groep sturen de supporters gewoon hun kat. Bij de ploegen vanaf plek negen hoeven ze zelfs geen kat te sturen, ze mogen gewoon thuisblijven.

Onside

 • Wie stopt Erling Braut Håland? Aan dit tempo zal hij gewoon alle records breken.
  En toch zal hij nooit wereldkampioen worden, tenzij hij van nationaliteit verandert. Misschien moet Tedesco eens een visje uitwerpen …
  Voor iemand hiermee weg is: natuurlijk kan dit niet meer aangezien Håland al voor Noorwegen heeft gespeeld.
 • Toch nog eens een bekerfinale zonder Bayern München in Duitsland. RB Leipzig en Frankfurt hebben zich geplaatst.
 • Toch vreemd dat Napoli het thuis niet kon afmaken en nog even zal moeten wachten om kampioen te worden. Maar het pleit voor Salernitana dat ze haast Oostende-gewijs als stoorzender de Napolitanen hun feestje nog niet gunden.
 • Bij Vfl Bochum – Borussia Dortmund (eindstand: 1-1) ging de scheidsrechter nadrukkelijk in de fout, waardoor Bayern toch weer naar de koppositie sprong.
  De ref erkende zijn fout, maar toch worden hij en zijn familie belaagd. Maar het pleit voor de Borussen dat ze tot kalmte aanmanen en dat voor hen de zaak gesloten is.
  We zien het bij ons nog niet zo snel gebeuren.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply