donderdag, februari 22

37. Offside & onside – 3 maart 2023 – Oenjoon Berlien

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside 

 • Het valt echt niet te begrijpen dat Union Berlin (spreek uit: oenjoon berlien) wordt afgedaan als een oninteressante saaie affiche. Ja, natuurlijk een wedstrijd tegen foute ploegen als PSG of Man City zou natuurlijk meer aanspreken, maar dan moet je wel zelf in de Champions League spelen. En daarin is Union Sint-Gillis niet geslaagd. Maar om daarom meteen de match tegen de Berlijners als een zwaktebod aan te duiden is er toch echt wel over. Het is zeker omdat wij in een ongelofelijk sterke competitie spelen of omdat hier in België de kwaliteit van het voetbal de middelmaat ver overschrijdt? Neen, toch. Union Berlin speelt in één van de vijf grote competities in Europa, de Bundesliga is op gebied van toeschouwers één van de attractiefste en Union Berlin staat op dit ogenblik derde. Nou moe. Te saai.
  Bovendien is Union Berlin net een ploeg die we net als ons Union zouden moeten koesteren. Omwille van hun verleden en omwille van het heden. In Nederland sabelde de bekende voetbalkenner en -columnist Henk Spaan de ploeg neer als een kloon van het DDR-regime in de stal van Erich Honecker. Hij slaat de bal echter volledig mis. Als er al één ploeg net niet in dat DDR-rijtje past dan wel Union Berlin. Vopo en Stasi hielden zich ver weg van de thuiswedstrijden waar vaker Die Mauer muss weg werd gescandeerd. Maar ook vandaag lijkt de ploeg misschien wel het meeste op het Belgische Union. Omwille van de sympathie van de rest van Duitsland en omwille van de schare supporters. Twee ploegen van het volk.
  Voor meer uitleg over deze “saaie” ploeg:
  https://dewitteduivel.com/de-ploeg-van-t-stad-der-1-fc-union-berlin/ 
 • De onzinnige discussies over de VAR verliezen de hoofdzaak uit het oog. De VAR is er en moet blijven. Wat moet veranderen, zijn de mensen die de VAR bedienen en blijkbaar steeds meer onkunde tentoonspreiden. 
 • Het slechtste nieuws van de week is het feit dat bij KV Mechelen de invloed van de supporters ernstig afneemt door een geldschieter die alweer te veel wil te zeggen hebben. 
 • Noël Le Graët is opgestapt als voorzitter van de Franse voetbalbond na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meteen werd hij door FIFA aangesteld als hoofd van het nieuwe bureau van de wereldvoetbalbond in Parijs. 

Onside 

 • De hoop dat alle partijen gaan samenzitten om de VAR-knoop te ontwarren. 
 • De voetbalbond blijft zich inzetten tegen discriminatie op en rond onze velden. Alle beetjes helpen. 
 • De Fifa overweegt om het Stade de France, het nationale stadion van Frankrijk in Saint-Denis (Parijs), over te kopen. 
 • Bijbelse verhalen heb je ook in de sportpers. Bijvoorbeeld de terugkeer van een verloren zoon. Stephan Keygnaert gaat weer aan de slag bij Het Laatste Nieuws. 
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply