zondag, mei 28

33. Offside & onside – 26 januari 2023

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

 • Ook deze week toch weer opmerkelijke scheidsrechterlijke dwalingen. De uitsluiting van Koita bij STVV was absoluut onterecht, wat Filip Joos ook moge beweren. Uitspraken zoals “onbewust intentioneel” slaan echt nergens op.
  En ook de strafschop op Lang kan niet op goedkeuring rekenen.
 • Hoe fout ook de scheidsrechterlijke beslissingen zijn, individuele klachten zoals de brief van STVV zijn echt geen goed idee. Dergelijke problemen moeten gemeenschappelijk worden aangepakt. Met onderling respect.
 • De soap rond Anderlecht is nog maar begonnen. En zoals we vorige week al schreven, niet enkel op het veld. Geen idee, waarheen dat moet leiden. De kast waaruit al die lijken vallen lijkt meer op een inloopkast waar plaats is voor fraude, corruptie, valsheid in geschrifte, misbruik van vertrouwen. In zo’n kast passen blijkbaar heel wat mensen.
 • We zijn toch benieuwd hoe lang Silva bij PSV de brave jongen zal spelen.

Onside

 • Kan iemand ons eens uitleggen wat een zespuntenwedstrijd is? Er zijn maar drie punten te verdienen.
 • US Pays de Cassel mag dan wel verloren hebben van de Qatarese ploeg PSG, het is toch een mooi verhaal dat ook bij ons enige weerklank heeft gevonden. Met namen als Thoor, Bruneel of Delcourt kon je je ook langs deze kant van de grens wanen. En al zeker als de trainer Samuel Goethals heet, in het Frans waarschijnlijk zoiets als koetals. De talloze leeuwenvlaggen maakten het Vlaamse karakter nog duidelijker. Ze vochten als Vlamsche leeuwen, maar het werd uiteindelijk 0-7. De 34.000 supporters hebben genoten van hun ploeg, een zesdeklasser, vergelijkbaar met onze tweede provinciale.
  En toch vond Neymar het nodig om geel te krijgen.
 • Trossard mocht meteen invallen bij Arsenal. Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een hele stap voorwaarts. Martínez, eat your heart out.
 • Wat een debuut voor Arne Engels bij Augsburg in de Bundesliga. Maar hoe zou het zijn met Cyriel Dessers bij Cremonese?
 • Als je nu van een verdiende Gouden Schoen kan spreken, dan toch dit jaar. Wie anders dan Simon Mignolet kon hier aanspraak op maken? De recordscore spreekt boekdelen.
  Als doelman is het inderdaad moeilijk om die trofee in de wacht te slepen. Je staat voortdurend onder druk om te presteren, want de fouten die je als doelman maakt, worden – desnoods eindeloos – geanalyseerd en lijken vele malen erger dan een aanvaller die een hemelsbrede kans voor open doel over schiet. Het geringe aantal flater(tje)s van de laatste weken wordt wel degelijk uitvergroot tegen de onnoemelijk zwakke prestatie van de andere tien veldspelers van zijn ploeg.
 • Het doet ons eveneens veel plezier dat ook bij de vrouwen doelvrouw Nicky Evrard de titel wist weg te kapen.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply