zondag, maart 3

30. Offside & onside – 6 januari 2023

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 Scott Parker zegt dat hij het play-offsysteem in onze competitie nog (niet) begrijpt. Twee mogelijkheden. Ofwel is Parker heel slecht in rekenen, want een getal van twee cijfers door twee delen kan toch niet zo moeilijk zijn. Ofwel geeft hij hier heel voorzichtig zijn mening over dit belachelijke systeem dat onze competitie tot een unieke belevenis maakt. En dat is echt niet positief bedoeld.
 Het moet nu toch heel duidelijk zijn, voor Cristiano Ronaldo is geld veel belangrijker dan voetbal. Je bent zo rijk als vele zeeën diep zijn en je gaat je voor nog veel meer geld in Arabisch zand begraven. Tenzij deze fantastische voetballer – maar ook meganarcist –nergens meer in één van de vijf grote competities terechtkan.
Wedden dat ze weer gaan zeggen dat het niveau van de Saoedi-Arabische competitie hoger ligt dan wij denken of vermoeden.
 Het is haast niet te geloven, maar zowel Romelu Lukaku als Toby Alderweireld wil Thierry Henry als volgende bondscoach. Dat behoeft toch geen verdere commentaar.
 FIFA-voorzitter Gianni Infantino begrijpt niet dat het ongepast was een selfie te maken bij de opgebaarde Pelé.
 Gio Reyna kreeg bij het begin van het WK van de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter te horen dat hij weinig spelkansen zou krijgen. In de tweede partij van de VS tegen Nederland stond de jonge Reyna echter aan de aftrap. Barhalter maakte nu bekend dat hij werd gechanteerd met het feit dat hij 31 jaar geleden zijn vrouw had geschopt. Die vrouw was als studente bevriend met de moeder van Gio Reyna, de zoon van Claudio Reyna een speler die werd opgenomen in de American Hall of Fame, en had haar het verhaal verteld.

Onside
 Dit zou toch echt mooi nieuws zijn. Cristiano Ronaldo die zich uitspreekt tegen de standpunten van zijn nieuwe woonplaats in verband met LGBTQAI+ en mensenrechten. Amnesty International heeft hem in ieder geval daartoe al opgeroepen.In ieder geval is het goed nieuws dat Saoedi-Arabië toch wat in het nieuws blijft, wat ondertussen met Qatar niet meer het geval is. Dromen mag.
 Leon Bailey (ex-Racing Genk) was ontroostbaar nadat hij in de slotfase de winnende treffer miste voor Aston Villa tegen Wolverhampton.
 Marc Roger was in de jaren 90 van vorige eeuw een van de belangrijkste voetbalmakelaars in Frankrijk. Hij volgde niet altijd de regels en belandde enkele keren in de gevangenis. Inmiddels is hij tot inkeer gekomen en heeft zijn toevlucht gezocht bij de Emmaüs gemeenschap, een internationale beweging die in zijn onderhoud voorziet door kringloopbedrijven op te zetten en hierin te werken. Met de opbrengst worden ook vluchtelingen, armen en daklozen geholpen.
 Loïs Openda bewees tegen PSG alweer het ongelijk van Roberto Martínez. Hij rolde bijna in zijn eentje het Qatarese ploegje uit de Franse hoofdstad op.
Daarentegen was Eden Hazard alweer totaal nergens bij Real Madrid en werd door de Spaanse voetbalpers compleet neergesabeld.
Hopelijk heeft de volgende bondscoach meer moed en kiest hij voor kwaliteit in plaats van vroegere ervaring.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply