zaterdag, december 9

27. Offside & onside – 15 december 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 Degoutant. Een ander woord kan ik niet verzinnen voor het belachelijke optreden van Infantilo als scheidsrechter in een wedstrijd tussen oude (in alle betekenissen) vedetten en arbeidsmigranten. Het toont nog maar eens dat die man normen en waarden heeft die afwijken van wat je van een normale waardige voorzitter zou verwachten.
Tegelijkertijd is mijn respect voor Alessandro Del Piero ook heel wat afgenomen. Wat heb je in godsnaam in Qatar te zoeken?
 Wat mij betreft mochten Karl Vannieuwkerke en zijn troep ook rust hebben genomen op die zeldzame voetballoze dagen. Een koe heeft vier magen, maar de VRT herkauwt nog vaker. FC De Kampioenen indachtig.
 De KBVB bekent schuld. Technisch directeur en bondscoach zijn twee totaal verschillende jobs. Spijt komt jammer genoeg na de misstap. Maar gelukkig stoot de ezel uit Tubeke zich geen twee keer aan dezelfde steen.
Of toch. Je moet altijd eerst een technisch directeur kiezen en hem/haar/x laten meebeslissen over de volgende bondscoach. Maar neen, ook nu weer spant men de kar voor het paard.
 Wiens brood men eet, diens dansvloer men eert …
 Binnen een goede week kunnen we onze ergernis weer op de pintjesliga richten.

Onside
 Neen, voor mij hoeft Lionel Messi niet de wereldbeker te winnen om de grootste aller tijden te worden, want hij is dat al lang. Daar kan toch niet aan worden getwijfeld. Al zeker niet na zijn “no look pass” tegen Kroatië. Pure schoonheid, pure kunst. Daarom hoef je niet de sympathiekste te zijn.
 Sympathie kun je anders wel verdienen door de manier waarop je doorheen het WK beweegt. Het perfect voorbeeld daarvan is Luka Modrić. Een absolute vedette zonder vedette-allures. Een bescheiden jongen die groot is geworden tijdens de Balkanoorlog en net daarom waarschijnlijk beseft dat het allemaal niet nodig is. Hij verdient alle lof.
Net zoals de nationale ploeg van Kroatië. Wat een prestatie opnieuw van een landje van nog niet eens 4,5 miljoen inwoners. Dat is pas een gouden generatie.
 Grappig. De voorwaarden voor een nieuwe bondscoach zijn bekend. Roberto Martínez zou nooit kans maken nu, want ze vragen iemand met de nodige internationale ervaring op topniveau en een winnaar. Hij was coach bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton waar hij werd ontslagen. Met Wigan haalde hij wel de FA Cup, maar zakte drie dagen later naar de tweede klasse. Een echte winnaar dus.
 Nog drie dagen en de kerstboom mag eindelijk alle aandacht opeisen.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply