zondag, juni 16

26. Offside & onside – 8 december 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 Afscheid nemen is nooit plezant. Zeker niet, wanneer het een speler van het kaliber van Eden Hazard is. Maar in hoeverre is dat afscheid niet de schuld van Martínez. Zo aangedrongen bij een speler die van zichzelf weet dat het eigenlijk niet kan …
 Oud worden is moeilijk. Vooral voor voetballers. Nu Eden Hazard er een punt achter zette, zou Cristiano Ronaldo dat beter ook doen. Bankzitter bij Man United en nu ook bij Portugal. Het seizoen te veel als topvoetballer. De geruchten dat hij het WK wilde verlaten, werden ontkend door de Portugese voetbalbond.
 Het lijkt wel alsof het stof (in casu zand) wat is gaan liggen rond de toestanden in Qatar. Het voetbal heeft het overgenomen. En dat is jammer, want in se is er niks veranderd.
 Ondertussen is het in ons Belgenlandje duidelijk: klassenjustitie bestaat. Je kunt je straf afkopen en dat is het dan. Je bekent daardoor schuld, maar eigenlijk verdwijnt je verhaal daardoor naar de achtergrond. Meer zelfs, voor sommigen is dit het signaal om weer op de voorgrond te treden en zelfs het lef te hebben om mee de nieuwe bondscoach te kiezen.

Onside
 Qatar rekende op 1,2 miljoen WK-bezoekers. De teller staat echter op slechts 765.000 en met nog maar acht wedstrijden op het programma gaat daar niet veel meer bijkomen.
 Gvardiol, Gakpo, Amrabat en Gonçalo Ramos zijn de nieuwe sterren van het WK. Gaat hen dit een vette transfer opleveren? Acht jaar terug werd James Rodriguez als nieuwe ster op het WK geboren. Het leverde hem een overstap naar Real Madrid op, maar de Colombiaan flopte in Spanje en daarna in de Premier League.
 Dan toch al één keer een vrouwelijke ref op dit WK. Dit is tegelijkertijd goed en slecht nieuws. Goed, omdat het gebeurde. Slecht, omdat het zolang duurde en voorlopig bij die ene keer is gebleven. De eer was weggelegd voor Stéphanie Frappart en zij heeft de test met glans doorstaan. Niet verwonderlijk natuurlijk, want ze had al vroeger getoond dat ze een topref was. We want more.
 Neen, geen leedvermaak na het vertrek van RM. Zijn lange passage bij de Rode Duivels heeft de man genoeg financiële armslag gegeven om voor de rest van zijn leven op zijn luie krent te gaan zitten. Dat zou trouwens een goede raad zijn, want bij een club zal hij toch snel door het ijs te zakken.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply