zaterdag, december 2

23. Offside & onside – 10 november 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 Het toppunt van hypocrisie moet toch wel Sepp Blatter zijn. In zijn laatste interview zegt hij juiste dingen. Maar dat ze uit zijn mond komen is toch wel het toppunt van schijnheiligheid. Als een witgekalkt graf komt deze mythomaan vertellen waarom het WK niet in Qatar zou mogen plaatsvinden. Als er één iemand dat had kunnen verhinderen, was hij het toch wel, zeker. Je zou er plaatsvervangende schaamte van krijgen.
 Zou het niet een prachtige uitdaging van het regime in Qatar zijn mochten mannelijke zowel als vrouwelijke voetbalsupporters in die Arabische zandbak hand in hand door de straten lopen. Neen, lgbtiq+-mensen zijn niet ziek in hun hoofd, het zijn net de sjeiks die zich beter eens zouden laten onderzoeken op “geestelijke schade”. Ze mogen beginnen met Khalid Salman.
 Erwin Lemmens heeft een minnelijke schikking getroffen in de zaak Propere Handen en vertrekt mee naar Qatar. We mogen toch wel hopen dat het niet bij elke beschuldigde zo zal lopen en er op die manier een operatie doofpot wordt opgestart. De voetbalsupporter heeft recht op de waarheid.
 De KBVB moet echt wel in een parallelle wereld leven om nu al over een contractverlenging van Martínez te willen praten. Zijn ze daar allemaal aan de coke? Of is het gewoon een geval van collectieve zinsverbijstering?
 Met alle respect voor de carrières van Mertens, Eden Hazard en Meunier, maar ze horen echt niet meer in die selectie thuis. Mike Trésor, Brian Heynen en Brandon Mechele mogen thuis hun voor de kijkkast hun kas opvreten. Trésor en Mechele staan zelfs niet op de reservelijst in tegenstelling tot Denayer. En Martínez, die leeft verder in het verleden.
Onside
 In alle landen die geplaatst zijn voor het WK is er sprake van vijftig fans die gratis naar Qatar mogen op voorwaarde dat ze als cheerleader én spion voor het gastland willen aantreden. Alleen in België zou het slechts om twintig supporters gaan. Waren er niet meer bereid om hun geweten te verpatsen?
 Leandro Trossard blijft moedig alle vragen in verband met zijn plaats in de nationale elf trotseren, ook al zal hij in het hoofd van de bondscoach altijd tweede keus zijn en blijven. Volgens Roberto moet Trossard zich nog internationaal bewijzen. Begrijpelijk, want hij speelt in een kleine landelijke competitie. Misschien moet hij naar een Belgische topploeg.
 Oef, even niet naar de pintjesliga hoeven te kijken. De ideale manier om de supporter even te laten bekomen van deze eerste competitiehelft en de hooligans op oudejaar al hun pijlen te laten verschieten (ook al weten we dat het eigenlijk niet mag).

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply