zondag, maart 26

21. Offside & onside – 28 oktober 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

  • Gehoord in De slimste mens: “wie gaat er naar het WK in Qatar kijken?” Antwoord: “Eden Hazard”. Grappig, inderdaad, maar ik vrees dat hij er ook zal spelen. Met de huidige bondscoach bestaat er voor Hazard geen gevaar, hij zal spelen.
  • Gisteren gezien: een vrijstaande, dus totaal ongedekte speler van een Belgische ploeg die erin slaagt een pass van vijf meter rechtstreeks in de voeten van een tegenstander te trappen. Faut le faire!
  • De ene week is de andere niet: in de Portugese kranten lees je het woordje vingança bij de voorbeschouwingen en de wedstrijdverslagen van de wedstrijd tussen Club en Porto. Dat is Portugees voor wraak. Maar zou sportieve revanche hier niet meer op zijn plaats zijn.
    Overigens, bij sommige spelers worden fouten heel snel vergeten, bij Brandon Mechele niet.
  • Het is en blijft vreemd na de Europese (wan)prestatie van gisteren, maar zowel Anderlecht als AA Gent kan zich – mits een overwinning volgende week – nog plaatsen voor de volgende ronde. In voetbal kan blijkbaar alles.

Onside

  • We kunnen niet naast de opvallende prestaties van Leandro Trossard bij Brighton & Hove Albion kijken. Maar of dat genoeg zal zijn om een basisplaats in het ploegje van Martinez te verzilveren?
  • Het wonderbaarlijke Union Sint-Gillis blijft ons week na week verbazen. Een plezier om naar te kijken. Het bewijst dat een vriendengroep vaak tot veel meer in staat is dan wat bijeengezocht en gekocht talent.
  • We kunnen alleen maar blij zijn met de expliciete verklaring van de Socceroos, de spelers van de nationale ploeg van Australië. Zij spreken zich duidelijk uit over de (wan)situatie in Qatar. En zo hoort het ook. Wanneer komt er een (re)actie van de Rode Duivels? Of zal ze weer te laat en te lauw zijn?
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply