dinsdag, maart 5

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Annemieke Zijerveld, clubpsychologe bij Almere City, weet wat er allemaal fout is bij… Ajax. “Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie soms zelfs gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie fout gaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag en handen voor de ogen slaan. Neerslachtig gedrag en geen leiderschap.”

Knap hoor, van afstand oordelen zonder verstand van zaken te hebben. Is mevrouw misschien rijp voor behandeling door een psychiater?

GOOD NEWS

Hij was een rots in de branding maar dan met de nadruk op “was”. Virgil van Dijk tikt al een hele tijd niet meer het onaardse niveau aan zoals voorheen. Daar zijn ongetwijfeld redenen voor zoals blessures, leeftijd, vormverlies en wat dies meer zij. Knap is echter hoe Virgil onverstoord doorgaat en zich altijd beschaafd en bescheiden blijft opstellen.

En toen was daar Griekenland tegen Nederland. Belangrijke penalty voor Oranje. De captain nam zijn verantwoordelijkheid, werd gelaserd maar scoorde onverstoord de beslissende 0 – 1. Wat een leider, wat een Dijk van een vent!

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply