zaterdag, april 13

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Ajax verloor de bekerfinale van PSV. Kan gebeuren. Spelers die zich aanstelden. Kan gebeuren. Een waardeloze wedstrijd. Kan gebeuren. Maar wat niet kan (gebeuren) besteJohn Heitinga, is niet trainen op het nemen van penalty’s!

Sjonnie was duidelijk na een vraag of hij spijt had van het niet oefenen op pingels. ‘Nee’, antwoordde de trainer op de persconferentie. ‘Waarom niet? Omdat heel veel jonge jongens met veel potentie in het veld waren gekomen.’

Pardon John: waar heb jij het over? Dit is topvoetbal waarin je een prijs kunt pakken na een klote seizoen. Ze moesten je voor straf schoppen!

GOOD NEWS

Voetbal speel je voor je plezier, bij de profs bovendien voor geld en bovenal voor de supporters. En dat begrijpen ze maar al te goed bij Fortuna Düsseldorf. Vanaf komend seizoen willen die Flingeraner alle supporters gratis toelaten bij thuiswedstrijden. De club uit de 2. Bundesliga start na de zomer een experiment met als doel het hele stadion (capaciteit 54.000 toeschouwers) weer vol te krijgen.

“We slaan deze opmerkelijke weg in uit liefde voor onze supporters. En om de verbondenheid tussen de stad Düsseldorf en de club te vergroten”, aldus algemeen directeur Alexander Jobst. Dat is supertoll en mag wat mij betreft ook bij ons navolging krijgen!

 

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply