maandag, mei 20

17. Offside & onside – 30 september 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

  • De energiecrisis zorgt bij heel wat sportploegen, dus ook voetbalploegen, voor grote zorgen. De kosten swingen de pan uit en een warme douche na de wedstrijd betaal je tegenwoordig cash. Hopelijk gaan er niet te veel teams over kop, want dat betekent meteen ook minder jeugd die aan sport doet.
  • Dedryck Boyata komt – zoals enkele andere internationals – naar ons landje afgezakt om via de nodige speelminuten toch in de selectie van Martinez terecht te komen. Maar zie nu, Boyata belandt op de bank. Toch zou het ons niet verwonderen mocht Boyata toch in die selectie opduiken. Net zoals Jason Denayer die nu zand snuift bij Shabab Al-Ahli in Dubai, wat hem het voordeel van terreinkennis op het Arabisch schiereiland en Qatar oplevert. Wedden?

Onside

  • Laten we de Nations League van de positieve kant bekijken. De uitschakeling betekent gewoon twee wedstrijden minder en dus minder belasting. Die twee extra wedstrijden voor het EK zijn toch tegen Janneke en Mieke en goed voor hun FIFA-coëfficiënt. Zoals Cruyff al zei, elk nadeel heb zijn voordeel.
  • Herbert Fandel, de nieuwe scheidsrechtersbaas, is ook een concertpianist. Een valse noot zal er dus niet inzitten. Hopelijk gebruikt hij zijn uitstekend Fingerspitzengefühl om die “slechte” scheidsrechters toch wat beter te laten (dwars)fluiten.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply