zondag, juni 26

Wordt Extra Time geschrapt? – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vorige week stond in al onze kranten een foto van Hein Vanhaezebrouck omringd door de crème de la crème van het Europese trainersgilde. Een beeld gemaakt op het jaarlijkse Elite Club Coaches Forum van Uefa.

Van de gesprekken die er gevoerd werden, viel er niet echt iets te lezen. Terwijl de heren trainers een aantal belangrijke thema’s bespraken. Het meest verrassende onderwerp was een voorstel om de verlengingen af te schaffen in de knock-outfase van de Champions’ League.

Ik wil geen uitgeputte spelers zien wandelen’, zei coaches ambassadeur Sir Alex Ferguson. ‘Na 90 minuten heb ik steeds weer het gevoel dat strafschoppen zullen beslissen.’

Meteen penalty’s nemen na een gelijke stand, was de algemene teneur. Dat is al het geval in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van het kampioenenbal.

De coaches kregen in Nyon ook een eerste balans van Euro 2016. Slechts 31 procent van de wedstrijden werd gewonnen door de ploeg met het meeste balbezit. De cijfers van de knock-outfase waren nog schrijnender: elf van de vijftien partijen werden gewonnen door de ploeg met het minste balbezit.

Dertig procent van de doelpunten werden gemaakt uit standaardsituaties. Achttien procent van de goals waren het werk van invallers.

François Colin

Share.

About Author

1 reactie

  1. alex de boeck on

    Meeste balbezit karig beloond? Al van kindsaf werd mij geleerd: ” Ge moet den bal laten werken”. Logisch.
    Extra time afschaffen? Dan liefst beginnen met het gelijknamig programma op Canvas. Gisteren was het van het aller laagste niveau. Enkel Gert Verheyen ( tijdens Panenka! geeft mij de indruk werkelijk iets van de nieuwste tactische ontwikkelingen te snappen. Enkel de eindrubriek ‘ waarover wij het niet hadden’ is leuk.

    En de echte extra time weg? Akkoord, mijn vrouw zal contaent zijn 😉

Leave A Reply