vrijdag, juli 19

Wat te onthouden van het weekend? – SVL

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wordt Michiel Jonckheere weldra Rode Duivel?

Tuurlijk niet. Michiel Jonckheere van KV Oostende zal door Roberto Martinez niet worden opgeroepen voor de komende WK kwalificatie-interlands tegen Bosnië en Gibraltar.  Maar de bondscoach vond hem zondagavond tegen AA Gent wel de beste man op het veld.

Martinez was eregast op KV Oostende- AA Gent en kreeg er samen met technisch directeur Chris Van Puyvelde van ex voorzitter Eddy Vergeylen een rondleiding in de nieuwe hoofdtribune. Vergeylen, die nog niks van zijn charme en stijl heeft verloren, troonde de Spanjaard ook mee naar de glimmend nieuwe perszaal. De gewezen tapijtenverkoper gaf er aan Martinez uitleg bij de foto’s uit het verre en minder verre verleden van ASO, VGO en KVO, die er tegen de wand hangen.

Roberto toonde zich opnieuw van zijn charmantste zijde, want het leek hem allemaal erg te interesseren en van de nieuwe persaccommodatie was hij oprecht onder de indruk.


‘Number 20 was the best’

Zo had hij toch iets om onder de indruk van te zijn. Van de wedstrijd zelf raakte hij alles behalve opgewonden. Toch was één speler hem opgevallen, vertelde Eddy Vergeylen mij toen ik omstreeks 23 uur de perszaal verliet en de lange rit huiswaarts aanvatte. “The number 20 was the best player on the pitch”, had Martinez zich laten ontvallen. En gezien er bij AA Gent geen nummer 20 tussen de lijnen liep – dat nummer behoort toe aan invallersdoelman Yannick Thoelen-, kon het dus alleen maar over Jonckheere gaan. Niet alleen zette de West-Vlaamse middenvelder op sublieme wijze de Ivoriaan Cyriac op weg naar zijn eerste competitiegoal die meteen goed was voor de drie punten. De blonde middenvelder was ook pas terug uit schorsing en viel opnieuw op door zijn tomeloze inzet. In die mate zelfs dat hij opnieuw tegen een gele kaart aankeek.

 

Spirit Premier League nog niet bij Rode Duivels

Voor spelers met dergelijke wedstrijdmentaliteit heeft Martinez een zwak. Aan enkele van omstanders, onder wie ondergetekende, gaf hij toe dat hij bij de Duivels op dat vlak nog een pak werk heeft. De spirit die ze bij hun club in de Premier league tonen, ontbreekt voorlopig nog bij de Duivels, konden we afleiden uit zijn betoog.

Ook sterk zondagavond was centrale verdediger Mathias Bossaerts die ogenschijnlijk moeiteloos een weliswaar tegenvallende Kalifa Coulibaly uit de wedstrijd hield.

Martinez kan wel al beginnen nadenken over hoe hij op 7 oktober Danijel Milicevic, het enige lichtpunt zondag bij de Buffalo’s, aan banden zal leggen als die op 7 oktober een plaats krijgt in het Bosnische elftal dat het die avond tegen de Rode Duivels zal opnemen.

Lang niet alle Duivels verkeren bij hun club momenteel in bloedvorm. Toch waren enkele prestaties (bijzonder) hoopgevend. Te beginnen met de hattrick van Romelu Lukaku vorige week maandag tegen Sunderland, over de bloedvorm van Hazard –Thorgan voor alle duidelijkheid- tot de nieuwe glansprestatie van de heilig verklaarde Kevin De Bruyne die door zijn coach Pep Guardiola maar net onder Lionel Messi wordt geplaatst.  In dat rijtje hoort Michiel Jonckheere voorlopig nog niet thuis.

 

Weekendbalans

Mijn persoonlijke balans van het weekend dan.

Belgische speler van de week: Olivier -NOAD (Nooit opgeven, altijd doorgaan –en terugkomen)- Deschacht.

Ploeg van de week: Racing Genk (al vergeten we hierbij wel even de totaal ongepaste uithaal van Peter Maes naar de scheidsrechter)

Tegenvaller van de week: het verdedigen in de Jupiler Pro League. Bij Waasland Beveren en Westerlo in de eerste plaats maar ook internationaal bij Club Brugge vorige woensdag tegen Leicester City.

Internationaal: Alleen FC Barcelona aan het werk gezien tegen Leganés. Na een moeilijk openingskwartier tegen een ploeg die zich niet wilde ingraven, liep Barça uit met drie goals van MSN, ook in die volgorde. Eindstand 1-5. Woensdag is het uitkijken naar FC Barcelona – Atletico. Eindelijk terug een wedstrijd. Want strijd viel er in de vorige twee wedstrijden van FCB nauwelijks te bekennen.

 

Stefan Van Loock

 

Share.

About Author

4 reacties

  1. Jan Daelemans on

    Eindelijk een topper , die naam waardig :Genk – Anderlecht , de 12 op 12 thuis voor Oostende : in een nieuw stadion aan klantenbinding doen …zo hoort het en de verdiende overwinning van Moeskroen met de juiste bedenkingen van G. De Boeck .

  2. Pingback: Coding Tutorials

  3. Pingback: купить циалис онлайн

  4. Pingback: buy white cherry runtz kush

Leave A Reply