zaterdag, december 9

Wat te onthouden van het weekend.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ploeg van de week, België: Waasland-Beveren dat na de ontmanteling door het vertrek van trainer Philippe Clement en sterkhouders Seck en Morioka, onder de nieuwe trainer Sven Vermant, sterk blijft presteren.

Speler van de week (Europa): Michy Batschuayi die met zijn twee doelpunten voor Dortmund op FC Köln zo’n goeie indruk maakte dat zijn nieuwe club hem al meteen definitief van Chelsea wil overnemen.

België: Anderlecht blijft de hoon van het hele land over zich heen krijgen, nu het ook van rode lantaarn KV Mechelen thuis geen afstand kon nemen. De klaagzang van trainer Hein Vanhaezebrouck die net als bij AA Gent niet aarzelt om zijn spelers door de mangel te halen, helpt de club geen meter verder. Je kan als coach niet klagen over het gebrek aan steun van de fans om er dan zelf met de botte bijl in te hakken. Het kan niet snel genoeg 1 maart zijn in het park. Vraag is alleen of de problemen dan opgelost zijn of de (interne) spanningen nog meer zullen toenemen gezien het een publiek geheim is dat de nieuwe voorzitter en de sportieve directeur die in zijn zog meekomt, geen al te hoge pet van de huidige Anderlecht-coach op hebben.
Los daarvan was Anderlecht-KV Mechelen best een vermakelijke wedstrijd.

Maar het echte spektakelstuk werd bewaard voor de vooravond waar de nummers 1 en 2 elkaar met een 3-3 gelijkspel in evenwicht hielden. Brugge kreeg genoeg kansen om de match te winnen en lijkt zijn vormdip te boven. De diepere problemen lijken echter nog niet van de baan. De verdediging vertoont nog teveel bressen en ook na het aantrekken van twee nieuwe doelmannen is het keepersprobleem nog altijd niet opgelost. De Rus Gabulov maakte een alles behalve zekere indruk zodat het niet uitgesloten is dat de andere nieuwkomer Kenneth Vermeer eerstdaags de nieuwe nummer één zal worden.

Intussen davert Standard verder op zijn elan van de clasico en de bekermatch tegen Club Brugge en liet het Lokeren puntenloos achter. Met dank aan een alweer ontketende Renaud Emond.

Tot slot lof voor Glenn De Boeck die de wedergeboorte van KV Kortrijk inluidde en op één punt van de top zes staat. Net als het leeggeplukte Waasland-Beveren waar Sven Vermant wonderen verricht en nu ook op de Bosuil ging winnen.
Europa:

Bundesliga: Michy Batschuayi miste zijn rentree niet bij zijn nieuwe club Borussia Dortmund dat hem leent van Chelsea maar meteen definitief wil overnemen. Of de Brusselaar beter aardt aan de boorden van de Ruhr dan aan de oevers van de Thames valt af te wachten. De verwachtingen in het Signal Idunapark zijn alvast hoog gespannen. Er is zelfs al sprake van de nieuwe Robert Lewandowski.

Premier league: goed en slecht nieuws van de Rode Duivels. Lukaku scoort, Benteke maakte indruk, Kompany speelde deze week twee keer probleemloos 90 minuten. Kevin De Bruyne is -eindelijk- aan rust toe en verblijft 4 dagen op de Canarische Eilanden. Marouane Fellaini is out tot einde maart en raakt allicht tijdig fit voor het WK. Dat is echter niet het geval voor Steven Defour die vandaag in Antwerpen een knieoperatie ondergaat.

Serie A: Ook Dries Mertens ligt even in de lappenmand. Hij bezorgde zijn team nog maar eens de drie punten , bij rode lantaarn Benevento maar verliet het veld met een enkelblessure. Fingers crossed.

La Liga: Atletico (1-0 winst tegen Valencia loopt twee punten in op Barcelona dat in de derby bij Espanyol niet verder kwam dan 1-1. Ook Real liet (opnieuw) punten liggen , 2-2 bij Levante. En Real Sociedad had Adnan Januzaj niet nodig om zwaar uit te halen tegen Deportivo (5-0).

De redactie

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply