Wat te onthouden van de WK-voorronde? – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deel dit artikel:

EUROPA

*Christian Benteke is de snelste schutter uit de geschiedenis van de WK-kwalificatierondes. Hij scoorde officieel na 8,1 seconde tegen Gibraltar. Dat is twee tiende seconde sneller dan Davide Gualtieri voor San Marino tegen Engeland in 1993.

*Gerard Piqué kondigde aan na het WK 2018 te stoppen met het Spaanse elftal. Dat vanwege de kritiek nadat hij de mouwen van zijn shirt kort knipte, waardoor de Spaanse kleuren niet meer te zien waren. Piqué is een trotse Catalaan, maar wordt door veel Spanjaarden als een separatist beschouwd.

*Wayne Rooney verhuisde bij Manchester United naar de bank en onderging nu ook bij Engeland hetzelfde lot. De captain zag hoe doelman Joe Hart een punt moest redden in Slovenië.

*Nederland verloor van Frankrijk door een afstandsschot van Paul Pogba.

*Italië won slechts op de valreep in Macedonië (2-3). Denemarken verloor thuis van Montenegro (0-1). De kleinere ex-Joegoslavische staten zijn in opmars.

 

ZUID-AMERIKA

*Bondscoach Tete boekte tegen Venezuela zijn vierde zege op rij (2-0). Het licht viel gedurende een halfuur uit in het Metropolitano Stadion, maar dat deerde de thuisploeg niet. Het openingsdoelpunt was van de pas 17-jarige Gabriel Jesus, die in januari naar Manchester City trekt. Brazilië voert halfweg de ranglijst aan van de Zuid-Amerikaanse voorronde.

*Argentinië staat pas vijfde in de rangschikking en dat zou een play-off met de winnaar van Oceanië betekenen. De eerste thuisnederlaag ooit tegen Paraguay (0-1, doelpunt Derlis Gonzalez van Dinamo Kiev) was de derde match zonder de geblesseerde Lionel Messi en de derde keer dat er niet werd gewonnen.

*Enner Valencia was met twee goals de held van het gelijkspel van Ecuador tegen Bolivia (2-2). In de zege tegen Chili veinsde hij laat in de partij een blessure. Hij hoopte zo te ontsnappen aan de politie, die hem opwachtte omdat hij achterloopt met de betalingen voor de opvoeding van zijn kinderen. De spits van Everton liet zich met draagberrie en zuurstofmasker afvoeren naar het ziekenhuis.

 

AZIE

*De plannen van de Chinese president Xi Jinping om van zijn land een voetbalgrootmacht te maken, liepen averij op. Na de nederlaag tegen Syrië (0-1) vorig weekeinde eisten fans het ontslag van bondsvoorzitter Cai Zhenhua. Tot overmaat werd dinsdag alweer verloren, dit keer tegen Oezbekistan (1-0). China telt slechts één punt uit vier wedstrijden.

François Colin

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply