maandag, april 22

Wat onthouden we van het weekeinde? – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Speler van de week

Kevin De Bruyne

 

Ploeg van de week

Manchester City

 

Mooie daad van de week

Supporters van ADO Den Haag gooien knuffeldieren naar de kinderen van het Sophia kinderziekenhuis in de Rotterdamse Kuip.

 

Scheidsrechterlijke blunder

Carlos Bravo verdiende rood voor roekeloze tackle op Wayne Rooney. Waarom is voor doelmannen, die al hun handen mogen gebruiken, alles toegelaten?

 

België

 1. De Roemeen Stanciu is een speler die in het Astridpark thuishoort. Wat niet kan worden gezegd van Bram Nuytinck. Waar is de tijd dat een voetballer als Lorenzo Verbiest de paars-witte defensie leidde?
 2. Aleksander Jankovic maakte zijn opwachting op Sclessin en Standard won meteen. Al lijkt het grote verschil toch de nieuwe aanwinsten, die beide goals voor hun rekening namen.
 3. Was Hein Vanhaezebrouck meer dan verstrooid? Rob Schoofs nam dit weekeinde de plaats in van Sven Kums, maar staat niet op de lijst van 25 (!) voor de Europa League.
 4. Sven Kums speelde meteen de volle 90 minuten met Udinese en won verrassend van Milan. Toch eens gaan scouten Roberto Martinez?
 5. Club Brugge verloor al meer punten dan Standard, dat al van trainer wisselde. Wat is er aan de hand met Club Brugge?

Europa

 1. Pep Guardiola gaf José Mourinho tactische les. De Portugees bekende tijdens de rust zijn vergissing en verving Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan die dit seizoen nog niet hadden gespeeld. United kon pas na de rust met Marcus Rashford en fysiek voetbal het evenwicht herstellen.
 2. Claudio Bravo zou een miscast kunnen zijn voor de Premier League, maar Pep kan troost vinden in de blunder van Joe Hart die Torino twee punten kostte tegen Atalanta.
 3. PSG worstelt met het vertrek van Zlatan Ibrahimovic. Vorig seizoen waren de Parijzenaars rond deze tijd van het jaar nog net geen kampioen. Nu verloren ze al vijf punten.
 4. RB Leipzig, de meest gehate club van Duitsland, verraste met winst tegen Borussia Dortmund.
 5. Mario Balotelli komt bij Nice weer boven water.
 6. Cristiano Ronaldo had na twee maanden afwezigheid vanwege een blessure weinig tijd nodig om het doel weer te vinden voor Real Madrid.
 7. Engels kampioen Leicester City is nog slechter aan de competitie begonnen dan Belgisch kampioen Club Brugge: één overwinning, één draw en twee nederlagen. Wie van de twee kan in de Champions’ League het vertrouwen opkrikken?

François Colin

Share.

About Author

4 reacties

 1. alex de boeck on

  Tja, daar valt niet veel aan toe te voegen. Bedankt voor de informatie.

  Iets over infrastructuur dan? Saga rond nieuwe stadion op parking C gaat verder; West Ham speelt nu in het Londens Olympisch stadion en Liverpool speelde de eerste thuiswedstrijd voor de nieuwe Anfield tribune ( 8000 plaatsen meer). Meteen 3 spelers in het ‘ team van de week’ van ene Garth Crooks op BBC. Lalana, Firminho en Mané. Naast Kevin De Bruyne. Bij deze heeft buschauffer Mourinho toch de vinger in het oog gestoken. Er werden voor de inkomvan het stadion vele bomen geplant, met onder andere enkele ( speciaal voor Jürgen Klopp?) uit het Zwarte Woud. Een ‘ good omen’ voor dit seizoen?

 2. Stefan Van Loock on

  Uit de twee wedstrijden die ik het voorbije weekend bezocht heb , onthoud ik de mooie spelpatronen van het KVK middenveld tegen VC Westerlo en de prestatie van het centrale middenvelders duo Rob Schoofs-Anderson Essiti bij AA Gent.
  Eerst naar Kortrijk want die match was op zaterdag. Verstraete, Mercier, Rolland, Kagé en Saadi waren een gesel voor de herschikte verdediging van VC Westerlo dat volgend weekend tegen Moeskroen met het mes op de keel speelt. Dat wordt een wedstrijd waarin de job van beide coaches, gewezen Rode Duivels Bob Peeters en Glen De Boeck op het spel staat. Het experiment van Bob Peeters zaterdag in het Guldensporenstadion met vijf verdedigers was niet geslaagd. Het middenveld was een klasse zwakker dan dat van KVK en de Griekse spits Manias onzichtbaar. Het geduld van de nieuwe sterke man Vic Swerts raakt stilaan op. Misschien zelfs nog voor de match tegen Moeskroen. Of dit Kortrijk Playoff 1 kandidaat is, lijkt wat voorbarig maar het moet wel in staat zijn om tussen plaats 6 en 8 te eindigen.
  Gent speelde tegen Lokeren zijn eerste wedstrijd in het post Kums tijdperk maar lijkt zijn vervanger(s) al klaar te hebben. De Rob Schoofs die we gisteren aan het werk zagen hoort altijd thuis op de lijst voor de Europaleague. Samen met de nieuwe Nigeriaan Anderson Essiti overklaste hij met gerichte passes en sober spel het Lokerse middenveld dat op aanvoerder Overmeire na , niet thuis gaf. Uiteraard prees coach Hein Vanhaezebrouck zijn twee ‘nieuwkomers’ niet meteen de hemel in en haalde hij op de persconferentie vooral ook de werkpunten van Schoofs aan die wat verderop in een hoek van de perszaal blozend zat mee te luisteren. De prestatie van Essiti omschreef HvH als hoopvol. Ze vraagt op bevestiging tegen betere ploegen zoals Oostende volgend weekend en Club Brugge over drie weken. Eerst moet Gent zijn Europese opdracht donderdag in de rots van Braga tot goed einde zien te brengen. Zonder Schoofs en Essiti…

 3. Pingback: ทุเรียนพัฟ

 4. Pingback: https://www.mso-chrono.ch/ads/www/delivery/ck.php?ct=1&oaparams=2__bannerid=12__zoneid=1__cb=18f0f3db91__oadest=https://phforums.co.za/playabet-south-africa-betting-review/

Leave A Reply