woensdag, mei 18

About Author

1 reactie

 1. Dirk Deferme on

  Ook terug te vinden op de VTMStadion-site en op delageschuiver.blogspot.be

  DONDERWOLK
  ‘Geen wolkje aan de lucht.’ Zorgeloos, freewheelen, de Jeep met 1000 paardenkracht in zijn vrij en bergaf. Nog niet verloren, vier gewonnen, één gelijk en: 22 goals gemaakt en 2 geïncasseerd. Die twee tegengoals: een mooie van de Est Anier en een defensief foutje van het collectief tegen Griekenland. Voor iemand ‘begin van de tweede helft’, kon zeggen werd er te gulzig vooruitgelopen, Ciman gleed weg, Alderweireld knalde de bal lukraak omhoog, Chadli miste zijn duel en Ciman stond niet goed. Courtois was kansloos.

  In ieder geval: in Rusland zal België ambitieus aan het toernooi beginnen. Om te winnen! Zoals de Duitsers, de Argentijnen, de Brazilianen, de Fransen en nog een stuk of wat anderen zoals Nederland als het zich alsnog kwalificeert.
  Terug naar zaterdag en vooreerst een compliment voor Filip Joos. Die had het na een paar minuten al over de ergernis die alleen maar zou toenemen én over het probleem om met versnellingen uit te pakken tegen een Grieks blok dat stilstond.

  Geen column zonder controverse. Dus, wat heeft mij opvallend gestoord?

  – De kop ‘Van onze wolk gedonderd’ in Het Nieuwsblad. Omdat er voor Rusland van ‘ons’ nog geen sprake kan zijn bij de media. En omdat we niet op een wolk zitten tenzij we er zelf opkruipen.
  – Dat er nu tegen en in Rusland gespeeld wordt voor het geld op het moment (april, mei) dat de clubbelangen prioritair zijn.
  – Dat Axel Witsel zéér gratuit, maar gelukkig niet door iedereen, weer op de korrel genomen wordt. Dat is stilaan voorspelbare kritiek op automatische piloot. Witsel was bij de beteren en op zijn positie van alle Belgen de beste. Vind ik. Met naast hem De Bruyne is dat een fantastisch duo als het om voetbal gaat. Of de Duivels op het middenveld dan ook fysiek de sterkste zijn, moet nog aangetoond worden. Tegen Frankrijk of zo.
  – Het is ergerlijk dat er een ‘Radja en Moussa-fanclub’ bestaat. Goede spelers, 100% mee eens, Dembélé in de basis had ik ook zien zitten en Nainggolan naast Witsel ook. Dat die twee altijd moeten spelen, daar ben ik het niet mee eens. Incontournable zijn alleen E. Hazard, De Bruyne, Lukaku, Witsel en Courtois.
  – Op het internet-platform dewitteduivel.com pleit Raf Willems voor een Mascheranoëske herscholing van Radja Nainggolan waardoor hij centraal in de defensie gegarandeerd zijn vaste plaats heeft. Excuus Raf, ik zoek de controverse maar los daarvan, dat kan je niet maken. Toch niet om Nainggolan koste wat het kost in de ploeg te krijgen? De profileringsdrang van ‘Radja’ is daarvoor veel te groot. Mascherano is een teamplayer, Nainggolan niet. Mascherano werd door Barcelona omgeschoold en achteruit gedirigeerd. Roma schuift Nainggolan omhoog en vooralsnog niet omlaag waardoor hij eerder aanvaller is dan verdediger. En wat wil Nainggolan zelf? Neen. Radja Nainggolan komt bij de Rode Duivels niet centraal in de defensie. Al eens gedacht aan de strafschoppen, kaarten en blunders door risicovol spel die dat opleveren.

  Dus? Als ze allemaal fit zijn: Courtois – Alderweireldt, Vermaelen (Kompany?), Vertonghen – Witsel, De Bruyne – Meunier, Mertens, Hazard, Carrasco – Lukaku. Ons België op de Wereldbeker. En dan hebben we nog een groot aantal geweldige voetballers op de bank. Daar, in Rusland, kunnen we dan eventueel van onze wolk donderen.

Leave A Reply