zaterdag, april 20

Top 20 Belgische competitie- SVL

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ook voor dewitteduivel.com is de periode van de eindejaarslijstjes aangebroken.

Volgende week leest u onze Top 20 van de beste Belgen in het buitenland en beste spelers ter wereld. Vandaag bijten de beste 20 voetballers van 2016 de spits af. Deze is alvast een bijzonder persoonlijke Top 20 en voornamelijk gebaseerd op spelers die ik het voorbije jaar zelf aan het werk heb gezien en de indruk die elk van hen op mij heeft gelaten.

1

Leon Bailey (KRC Genk): zonder twijfel de meest talentvolle, frivole en doeltreffende flankspeler uit de competitie. Onder de intussen ontslagen Peter Maes uitgegroeid tot één van de grote smaakmakers van Jupiler Pro League. Als hij zijn bijwijlen jeugdige onbezonnenheid van zich kan afwerpen is hij op weg naar een grote internationale carrière.

2

Jose Izquierdo (Club Brugge): Meester van de linkerflank met een heerlijke actie en dito schot (bewijs daarvan de goal in het King Power stadium van Leicester City). Vooral vorig seizoen bij momenten fenomenaal en beslissend in de titel van Club Brugge. Dit seizoen echter te lang out vanwege een blessure.

3

Alejandro Pozuelo (KRC Genk): Meester dirigent bij de Limburgers die na een mislukte passage bij Swansea en Rayo Vallecano zijn carrière een nieuwe wending heeft gegeven. Behoort quasi wekelijks bij de uitblinkers van de speeldag. Is er evenwel nog niet in geslaagd om zijn ploeg met meer regelmaat te doen spelen.

4

Wilfred Ndidi (KRC Genk): De Nigeriaan werd als 19-jarige van het centrum van de verdediging naar het middenvelder overgeheveld waar hij zich tot een onmisbare pion heeft opgewerkt. Leidde KRC Genk mee naar Europees voetbal en schitterde ook in de voorbije groepsfase van de Europaleague. Van alle ploegen speelde KRC Genk de meeste wedstrijden. Op één speelhelft in de bekerwedstrijd op Eendracht Aalst na,  stond Ndidi in alle andere wedstrijden (beker, competitie en Europa League) elke minuut op het veld.

5

Lukas Teodorczyk (Anderlecht): waar zou Anderlecht momenteel staan zonder deze spits die met 16 goals in 20 wedstrijden goed is voor 35 procent van het paarswitte doelpuntentotaal?  Achtste met tien punten minder, zo berekende het Nieuwsblad! Is Teo De nieuwe Erwin Vandenbergh? Nu nog graag die gemene Poolse Wasyl-achtige trekjes achterwege laten…

 6.

Ruud Vormer (Club Brugge): Zo belangrijk in de (titel) strijd bij Club Brugge dat hij bij de grote kanshebbers voor de Gouden Schoen wordt gerekend. Er zijn betere voetballers dan Ruud Vormer maar weinigen halen het niveau van zijn werkkracht , ‘aanjagerij’, infiltratie en leiderschap.

 7.

Thomas Buffel (KRC Genk): De ex rode duivel wordt in februari 36 en behoort wekelijks nog tot de sterkhouders van Genk. In zijn beste momenten –en die zijn er best nog veel-draaft hij als een dartel veulen de flanken af. Voorbeeldige aanvoerder die zijn ploeg op sleeptouw neemt en zelf ook geen inspanning schuwt.

 8

Knowledge Musona (KV Oostende): man van de actie op de flank en de afwerking. In een triootje met Franck Berrier en Yassine El Ghanassy brengt hij KVO naar een hoger niveau.

9

Clinton Mata (SC Charleroi): de aanvallend ingestelde, gedreven en technisch vaardige flankverdediger heeft zich het afgelopen jaar opgewerkt tot één van de beste rechtsachters van de competitie. Dat was ook bondscoach Roberto Martinez niet ontgaan totdat de Spanjaard vaststelde dat Mata eigenlijk een in Verviers geboren Angolees is zonder Belgisch paspoort.

10 en 11

Youri Tielemans en Leander Dendoncker(Anderlecht): allebei op 10 vanwege hun prestaties vorig seizoen. Onder René Weiler kwam hun talent nog te weinig aan de oppervlakte. Het bleef vaak te beperkt tot enkele schaarse flitsen. Zouden alleen al op basis van hun talent in deze ranking normaal probleemloos  de top 5 moeten halen.

12

Nana Asare (AA Gent): het belang van deze Ghanese linkerflankverdediger kwam vooral bij zijn afwezigheid aan de oppervlakte. Zonder de voormalige linksback van KV Mechelen en FC Utrecht mist de Gentse verdediging veel van zijn maturiteit en soliditeit.

13

Sofiane Hanni (KV Mechelen/Anderlecht) : Vooral de Hanni van bij KV Mechelen verdient een plaats in deze hitparade. Gelukkig voor Anderlecht beginnen de kwaliteiten waarvoor hij naar het Astridpark werd gehaald stilaan aan de oppervlakte te komen, uitgerekend op een moment dat hij door Algerije wordt opgeroepen voor de Afrika Cup.

14 en 15

Souhaliho Meïté en Onur Kaya (Zulte Waregem): Heb Meïté nog nooit live aan het werk gezien maar na al wat ik erover gelezen heb en afgaande op de zeldzame  flarden die ik van hem in samenvattingen zag, verdient hij een plaats in de top 20. Het zelfde geldt voor Onür Kaya, al zag ik die wel vorig seizoen aan het werk.

16

Renato Neto (AA Gent): ook een speler van wie het belang pas echt duidelijk is als hij er niet bij is. Een erg goede nummer 10 die vaak opvalt door zijn onopvallendheid. Zorgt voor de juiste balans in het elftal.

17

Stef Peeters (STVV): een van de grote Belgische talenten die bij clubs als Sparta Rotterdam en MVV in eigen land wat onder de algemene radar bleef. Onder Ivan Leko is deze talentvolle schutter met een gouden linker helemaal tot ontbolstering gekomen.

18

Danijel Milicevic (AA Gent):  de creatieve en doeltreffende middenvelder is het voorbije jaar erg belangrijk gebleken voor AA Gent ook al kent hij nu en dan een klein vormdipje.

19

Mathieu Dossevi (Standard): dit seizoen minder nadrukkelijk in beeld dan in de eerste helft van het jaar. Intrinsiek de beste voetballer bij de Rouches in de eerste jaarhelft.

20

Steve De Ridder (Lokeren): Aanjager bij een toch te vaak zwalpend Lokeren waar hij de beste voetballer is met een groot strijdershart. Onder Georges Leekens kreeg hij ondanks zijn kwaliteiten de motor niet aan het draaien.

Stefan Van Loock

Share.

About Author

4 reacties

    • Stefan Van Loock on

      Toch niet Ludo. 🙂 dit is de beoordeling van hun individuele prestaties op basis van het voorbije jaar 2016. er zijn er toch weinig die individueel beter scoren dan die 4 vind ik.

  1. Pingback: rad 150 bodybuilder porn

  2. Pingback: Codeless software testing tool

Leave A Reply