zaterdag, april 13

Ruime zege maar matig voetbal – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Rode Duivels hebben zonder veel problemen hun eerste opdracht in de voorronde van het WK 2018 ruim gewonnen. De drie treffers in Cyprus werden in de rebound gemaakt (0-3). Tot zover het goede nieuws. Echt opgewonden zal het vaderland niet geworden zijn van het spel van de nationale voetbaltrots.

Voor de derde keer op rij ging de Belgische ploeg goed van start, maar viel al na een kwartier stil. Het goede nieuws was dat er toen al een voorsprong op het bord stond. Na het openingsdoelpunt van Romelu Lukaku zakte het tempo echter dramatisch terug. De thuisploeg haalde zowaar het initiatief naar zich toe en pas in het zicht van de rust waren de Belgen nog eens gevaarlijk. De moeilijkste save uit de eerste periode kwam zelfs nog op naam van Thibaut Courtois.

Na de pauze was er niet meteen beterschap te ontwaren. Yannick Carrasco, die een dramatische eerste helft achter de rug had, zette de Rode Duivels echter op weg naar een op het scorebord overtuigende zege. Eerst als aangever, nadien als afwerker. Cyprus liet de armen zakken.

Dit was een veel gemakkelijkere overwinning dan vorig jaar onder leiding van Marc Wilmots, maar er was geen reden om opgewonden te geraken. Roberto Martinez had voor een defensie met drie of was het toch vier gekozen, laat het ons een 3,5 noemen. Origineel, maar of dit de tactiek voor de toekomst is, valt te betwijfelen en of je met dit voetbal het Koning Boudewijnstadion weer doet vollopen ook.

Volgende maand tegen Bosnië-Herzegovina zal er in Brussel heel wat beter moeten worden gespeeld en heel wat internationals zijn voorlopig nog uit vorm. De winst is alvast een opsteker voor Roberto Martinez, die pas voor de tweede keer won in elf wedstrijden ( Everton meegerekend).

Het goede nieuws is dat er hoop is op beterschap. Romelu Lukaku bevestigde wat iedere journalist die de voorbije jaren zijn ogen en oren openhield al wist, namelijk dat er bij de Duivels niet op aanvallende automatismen werd geoefend. Het is alleen jammer dat hij nu pas de moed vond om dit aan te kaarten. Dan liever Thibaut Courtois, die op Euro 2016 tot twee keer toe de kat de bel aanbond.

François Colin

Share.

About Author

Leave A Reply